Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να είναι πρώτες στην απεργία της 17ης Μάρτη

«Ενα γαρίφαλο που συμβολίζει τους αγώνες μας, συναδέλφισσα! Ημέρα της γυναίκας σήμερα, της εργάτριας, της άνεργης, της ημιαπασχολούμενης. Το 1857 σαν σήμερα σκοτώθηκαν οι εργάτριες στα υφαντουργεία και τα ραφτεία της Νέας Υόρκης. Δεν είναι ημέρα του "χαβαλέ" η σημερινή».

Μοιράζοντας γαρίφαλα και προκηρύξεις της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλούσαν χτες το απόγευμα συνδικαλιστές του κλάδου, τις εργαζόμενες στο πολυκατάστημα «Νότος Γκάλερις» να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία στης 17 του Μάρτη. Συζήτησαν με τις εργαζόμενες για την ακρίβεια, τη λιτότητα, την απελευθέρωση του ωραρίου, για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. για όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που πολλαπλασιάζουν την καταπίεση και εκμετάλλευση της εργαζόμενης γυναίκας.

«Εργαζόμαστε και στο σπίτι. Είμαστε οι πρώτες που πληρώνουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής. Και έπειτα μας λένε ότι μας βολεύει η ημιαπασχόληση και να μας έχουν ωρομίσθιες, λόγω της μητρότητας», είπε η γραμματέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Μαρία Τσαγκατάκη.

«Το 1910 κατοχυρώθηκε η Κυριακή ως αργία. Και σήμερα στο όνομα του "εκσυγχρονισμού" την καταργούν! Το 62% των ανέργων είναι γυναίκες και ως λύση προβάλουν τη μερική απασχόληση, τη μερική ασφάλιση, μισή ζωή δηλαδή. Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Η γενιά μας θα είναι υπόλογη στις επόμενες αν δεν κάνουμε κάτι τώρα. Να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πέτρος Βαμβακάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ