Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η ... «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» του μεγάλου κεφαλαίου

Τη ριζική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης και την προσαρμογή της στις σύγχρονες ανάγκες του μεγάλου - ντόπιου και ξένου - κεφαλαίου, συζήτησε χτες η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Τη σχετική εισήγηση παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε το Πρόγραμμα «Πολιτεία - Η Επανίδρυση της Δημόσιας Διοίκησης» για την τριετία 2005 - 2007, το οποίο πρόσφατα είχε παρουσιαστεί στο Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και είχε εγκριθεί με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Στο πρόγραμμα σημειώνεται ότι «η Δημόσια Διοίκηση, σήμερα, αποτελεί τον κυριότερο περιοριστικό παράγοντα για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας», ενώ παρατίθενται στοιχεία από διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που δείχνουν το πόσο αυτή η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τη δράση των επιχειρήσεων και επιχειρηματιών.

Αναλύοντας τις δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΟΛΙΤΕΙΑ για την τριετία 2005 - 2007 ο υπουργός Εσωτερικών ανέπτυξε στην Κυβερνητική Επιτροπή επτά υποπρογράμματα που θα εφαρμοστούν και τα οποία σε τίτλους είναι τα παρακάτω: Εξυπηρέτηση Πολιτών και Επιχειρήσεων, Νέα Συστήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Δημοσίων Υπηρεσιών, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Ενδυνάμωση Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαφάνεια και Αξίες Χρηστής Διακυβέρνησης, Διαχείριση Καταστροφών, Τεχνική Βοήθεια.

Κατά την εφαρμογή αυτών των υποπρογραμμάτων μέσα στην προσεχή τριετία, θα επιχειρηθεί να εφαρμοστούν, στον ένα ή τον άλλο βαθμό πολιτικές όπως η σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας και μισθού - βαθμού, αλλά και να μπουν οι βάσεις αναμόρφωσης ολόκληρου του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου, ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της κρατικής μηχανής. Επίσης, θα προωθηθούν πιλοτικά και εφαρμογές των νέων τεχνολογιών όπως η «ηλεκτρονική υπογραφή» και η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία, μάλιστα, θα επιδιωχτεί να εφαρμοστεί σε Δήμους που δεν έχουν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ