Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στηρίζουν τους συμβασιούχους

Την αμετάκλητη και πάγια θέση της να στηρίξει τις διεκδικήσεις των δημοσιογραφικών Ενώσεων που συνίσταται στην αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων της ΕΡΤ ΑΕ, με τη σύναψη συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου χωρίς εξαιρέσεις, διακηρύσσει ομόφωνα η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου.

Συγκεκριμένα, στη χτεσινή συνεδρίασή της, η Συντονιστική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε με το θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ ΑΕ που τελούν, χρόνια τώρα, κάτω από ένα απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας. Η Συντονιστική Επιτροπή που εκφράζει όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ στηρίζει και συμπαρίσταται στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των δημοσιογραφικών Ενώσεων.

Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν: ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕ-Θ, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Ενώσεις Εφημεριδοπωλών Αθηνών και Πειραιά, Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής.

Αγωγές εναντίον δημοσιογράφων

«Οξύμωρο» και «αντιδεοντολογικό» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το Εποπτικό Οργανο Δεοντολογίας, μέλη της ΕΣΗΕΑ να κάνουν χρήση της τυποκτόνου διάταξης, δηλαδή αγωγές μεταξύ τους, σε διενέξεις και τους καλεί τις όποιες διαφορές τους να επιλύουν στα αρμόδια Πειθαρχικά Οργανα της ΕΣΗΕΑ, όταν αυτές εμπίπτουν στις διατάξεις του Καταστατικού και του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνεται, το τελευταίο καιρό παρατηρείται μια ανησυχητική έξαρση της χρήσης του δικαιώματος των αγωγών εναντίον δημοσιογράφων. Παρατηρείται μάλιστα ότι «το δικαίωμα αυτό ασκείται σε πολλές περιπτώσεις καταχρηστικά, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε απεχθή μηχανισμό, ο οποίος καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα του δημοσιογραφικού ελέγχου, που αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας», καταλήγοντας ότι επιβάλλεται η κατάργηση αυτής της διάταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ