Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΑΡΙΣΑ - ΞΑΝΘΗ 1-0
Θεμέλια πρόκρισης

Σε ένα κατάμεστο «Αλκαζάρ» η Λάρισα επικράτησε της Σκόντα Ξάνθης και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπροστά σε περίπου 15.000 οπαδούς τους, οι γηπεδούχοι έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και μόλις στο 4' δημιούργησαν την πρώτη σπουδαία ευκαιρία. Από κάθετη μπαλιά του Σίσιτς, ο Μακρής βρέθηκε μόνος από πλάγια θέση απέναντι στον Πιζανόφσκι, ο οποίος απέκρουσε. Ο Κύπριος πήρε την «εκδίκησή» του στο 20' όταν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια Ζαπρόπουλου, Πιζανόφσκι, έκλεψε την μπάλα και ανατράπηκε (;) από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης. Το αμφίβολο πέναλτι υπέδειξε ο Μπριάκος και ο Αγγελος Διγκόζης, ψύχραιμος από τη «βούλα», διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Η αριθμητική ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες αλλοιώθηκε στο 63' όταν ο Παρασκευάς Αντζας είδε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα, για διαμαρτυρία, και αποβλήθηκε.

ΛΑΡΙΣΑ: Χριστόπουλος, Φέρστερ, Γκίκας, Σίσιτς, Κυπαρίσσης, Νεντέλκοβιτς (81' Αμπούνα), Στουρνάρας, Μπαχράμης (72' Ζιάγκας), Μακρής, Διγκόζης, Κατσιαρός.

ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου (6' Τοροσίδης), Ζαπρόπουλος, Σίκοφ, Αντζας, Πρίττας, Γαρπόζης, Λουτσιάνο (89' Βόζαμπαλ), Λαμπριάκος, Μαχράτζε, Μπαϊκαρά (60' Κλέμπερ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ