Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΣΑΣΕ
«Μεταλλαγμένες» κινήσεις εντυπωσιασμού

Στα δικαστήρια προσφεύγει η ΓΕΣΑΣΕ κατά εταιρίας που διακίνησε παράνομα στη χώρα μας γενετικά τροποποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό, αλλά και κατά του ελληνικού Δημοσίου, επειδή δεν έχει εναρμονίσει το εσωτερικό Δίκαιο με τον κοινοτικό κανονισμό 2001/18 και δεν έχει εφαρμόσει το επονομαζόμενο «πρωτόκολλο της Καρθαγένης», που αφορούν στη συνύπαρξη των μεταλλαγμένων με τις συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες.

Πέρα από το γεγονός ότι η ΓΕΣΑΣΕ άργησε μερικά χρόνια, ώστε να προχωρήσει στην παραπάνω ενέργεια - ίσως να περίμενε την αλλαγή κυβέρνησης - επιπλέον με την κίνησή της αυτή, στην ουσία δικαιώνει στα μάτια των καταναλωτών, το κοινοτικό θεσμικό πλαίσιο για τα μεταλλαγμένα. Ενα θεσμικό πλαίσιο που η έγκρισή του, όχι μόνο δε δημιούργησε συνθήκες προστασίας για τους Ευρωπαίους καταναλωτές και συνολικά το περιβάλλον, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται οι εμπνευστές του, αλλά άνοιξε διάπλατα τις πύλες της Ευρώπης στα κάθε λογής μεταλλαγμένα προϊόντα.

Αν η ΓΕΣΑΣΕ ήθελε όντως να προχωρήσει σε «επιθετικές ενέργειες» - έτσι χαρακτηρίζει η Συνομοσπονδία την προσφυγή στη Δικαιοσύνη - στο θέμα των μεταλλαγμένων θα έπρεπε να απορρίψει ρητά και κατηγορηματικά την είσοδό τους με οποιαδήποτε μορφή στη χώρα μας. Το να ζητά όμως κανείς κάτι τέτοιο από τη σημερινή ηγεσία της ΓΕΣΑΣΕ, είναι σαν να της ζητά την αλλαγή της ίδιας της της φύσης....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ