Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΦΑΠΑΞ»
Κόντρα στο φόντο της αντιλαϊκής συναίνεσης

Μπορεί κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ να εντείνουν την αντιπαράθεσή τους, γύρω από τις προχτεσινές δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος πρότεινε την κατάργηση του εφάπαξ, αλλά πίσω από την κόντρα τους κρύβεται η συναίνεσή τους για την προώθηση με ταχύτερους ρυθμούς των διαρθρωτικών αλλαγών σε βάρος των εργαζομένων.

Η δήλωση του Θ. Πάγκαλου πρόσφερε στην κυβέρνηση ένα ακόμα πολύτιμο «σύμμαχο» στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής της και ανοίγει δρόμους για το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Βέβαια για τις «ανάγκες» του δικομματισμού, οι εκπρόσωποι των δυο κομμάτων ρίχνοντας «στάχτη» στα μάτια του ελληνικού λαού, επιχείρησαν ο καθένας από την πλευρά του να εμφανιστούν σαν υπερασπιστές των λαϊκών στρωμάτων.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευαγ. Αντώναρος κατά τη διάρκεια της χτεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, αφού προχτές είχε καλέσει τον Γ. Παπανδρέου να πάρει θέση για τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, σημείωσε: «Είναι δεύτερη μέρα σιωπής του κ. Παπανδρέου». Ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει ότι «οι δηλώσεις Πάγκαλου προκάλεσαν ανησυχία σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες, οι οποίοι θεωρούν το εφάπαξ ως ενισχυτικό κομμάτι της ασφάλισής τους».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση επιμένει για δεύτερη κατά σειρά ημέρα σε ένα φθηνό επικοινωνιακό κόλπο, στη γραμμή του αντιπερισπασμού, της παραπλάνησης και της εξαπάτησης».

Ο Ν. Αθανασάκης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θεωρεί, ότι μπορεί να συντηρήσει ένα ανύπαρκτο θέμα που διευκρινίστηκε, από την πρώτη στιγμή, ότι αποτελεί προσωπική άποψη του κ. Πάγκαλου και ότι δεν είναι θέση του ΠΑΣΟΚ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «δεύτερη ημέρα σιωπής του κ. Παπανδρέου», αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει το «φθηνό επικοινωνιακό καλαμπούρι» για να «ενσπείρει, ανησυχία για το εφάπαξ, ώστε να στραφεί η επικαιρότητα και η συζήτηση σε ένα ανύπαρκτο θέμα, και σε μια ανύπαρκτη, επίσης, θέση του ΠΑΣΟΚ» και να «ξεχαστεί» η νέα «εξαγγελία του κ. Καραμανλή για άλλα δύο χρόνια δύσκολα, άλλα δύο χρόνια λιτότητας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πλευρό της κυβέρνησης για την κατάργηση του ασύλου (2007-02-13 00:00:00.0)
Υπάρχει γκρίνια... υποβόσκει αμφισβήτηση (2006-10-18 00:00:00.0)
Οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου ...αντιμετωπίζουν την ανεργία! (2006-03-22 00:00:00.0)
Ετοιμο να συναινέσει το ΠΑΣΟΚ (2006-01-10 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κόντρες για την «ανανέωση» (2005-11-22 00:00:00.0)
«Ζυμώνουν» την κατάργηση του εφάπαξ (2005-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ