Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Επέκταση εμπορευματοποίησης και ελαστικών εργασιακών σχέσεων

«Το σχέδιο νόμου "Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις" είναι ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο που επεκτείνει την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Προβλέπει τις ιδιωτικοποιήσεις που προέβλεπε και ο νόμος Παπαδόπουλου (εκχώρηση 20% των κλινών των νοσοκομείων στις ασφαλιστικές, Ανώνυμες Εταιρίες κ.ά.) και τις επεκτείνει. Κάνει μια τεχνητή μεταφορά κάποιων αρμοδιοτήτων από τα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας - Πρόνοιας στα νοσοκομεία προκειμένου να διευκολύνει την ευελιξία τους για τις ιδιωτικοποιήσεις. Και βέβαια, καθιερώνει ακόμα περισσότερο τη μερική απασχόληση, τους επικουρικούς γιατρούς και εργαζόμενους, αλλοτριώνοντας πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στα νοσοκομεία».

Τις επισημάνσεις αυτές για το σχέδιο νόμου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας έκανε χτες ο Ηλ. Σιώρας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου της ΟΕΝΓΕ με αφορμή τη χτεσινή πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Β. Λαοπόδης είπε ότι ήταν ικανοποιητική η συμμετοχή στην απεργία, και κατήγγειλε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί αναμένουν ακόμη την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους για εφημερίες από το Δεκέμβρη του 2004, ενώ ανέφερε ότι τα προβλεπόμενα για το 2005 κονδύλια για τις εφημερίες είναι μειωμένα κατά 500.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ