Σάββατο 12 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Φωτιά» στην κορυφή

Το ντέρμπι κορυφής που θα διεξαχθεί στη Νέα Σμύρνη με την ευχάριστη φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος της Α1, Πανιώνιο, να υποδέχεται τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον στα παιχνίδια της 20ής αγωνιστικής. Οι «κυανέρυθροι», που φιγουράρουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με νίκη επί των πρωτοπόρων, ουσιαστικά κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για παραμονή τους στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, ενώ μαθηματικά μπορούν να... χτυπήσουν ακόμα και την πρώτη. Στην ομάδα της Νέας Σμύρνης υπάρχει η αισιοδοξία ότι μπορούν για άλλη μια φορά φέτος να κάνουν την υπέρβαση απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο. Στα συν των γηπεδούχων συγκαλέγεται και η πολύ καλή απόδοση που έχουν τον τελευταίο καιρό οι νεαροί παίκτες της ομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι παίρνει μια παραπάνω βοήθεια από τις λεγόμενες ρεζέρβες. Στα αγωνιστικά, το διάστρεμμα του Σούλη δε φαίνεται να στερεί τη συμμετοχή στο παιχνίδι του παίκτη.

Στον αντίποδα οι «πράσινοι». Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Ταουγκρές, που προήλθε ύστερα από ανατροπή των 20 πόντων που έχαναν στο πρώτο μέρος, το κλίμα είναι ιδιαίτερα καλό. Εκείνο που δε θα ήθελε να ξαναδεί ο Ζέλικο Ομπραντοβιτς είναι το πρόσωπο των «πρασίνων» που έδειξαν στο πρώτο μέρος κόντρα στη βασκική ομάδα. Αντίθετα, κάλεσε τους παίκτες του να δείξουν το πάθος που έδειξαν στο β΄ μέρος και να διεκδικήσουν τη νίκη.

Κατά τα άλλα, δοκιμασία περιμένει και το δεύτερο της βαθμολογίας Μαρούσι που υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε μια κόντρα που παραδοσιακά θεωρείται αμφίρροπη. Αντίθετα, πιο εύκολο έργο έχει η έτερη της παρέας των πρωτοπόρων ΑΕΚ, που θα υποδεχτεί τον Πανελλήνιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Μακεδονικός - Απόλλων Πάτρας (Κοζάνη 17.00), ΜΕΝΤ - Αρης (Ιβανώφειο 17.00), ΠΑΟΚ - Ιωνικός ΝΦ/Αμαλιάδας (Πυλαία 17.00), Μαρούσι - Ολυμπιακός (Αγ. Θωμά 19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Πανιώνιος - Παναθηναϊκός (Ν. Σμύρνη 20.30 ΕΤ1). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΑΕΚ - Πανελλήνιος (Γαλάτσι 19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Ολύμπια Λάρισας - Ηρακλής (Νεάπολη 18.30 ΕΤ-1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ