Σάββατο 12 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΑΠΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
Αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές

Με αυξημένη τη συμμετοχή των καπνεργατών ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο «Παγκαπνεργατικό» Συνδικάτο Βόρειας Ελλάδας. Παρά τη μεγάλη κρίση στον κλάδο, που έχει στείλει στην ανεργία μεγάλο τμήμα των εργαζομένων, αλλά και κόντρα στην τρομοκρατία που εκδηλώθηκε από εργοδοσία και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, ώστε να αποτραπεί η συμμετοχή τους, οι καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν μαζικά στις εκλογές. Συνολικά ψήφισαν 1.415, ενώ στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχαν 1.388. Ισχυροποίησαν το ταξικό κλαδικό συνδικάτο που συσπειρωμένο στο ΠΑΜΕ δίνει καθημερινά τη μάχη ενάντια στην αντεργατική επίθεση που δέχονται οι καπνεργάτες, ενάντια στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει την εργατική τάξη.

Επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στο «Παγκαπνεργατικό» Συνδικάτο, που οργάνωσε και πάλεψε με επιτυχία τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του 8ωρου σε μια σειρά χώρους δουλιάς, όπως η SOKOTAB και αλλού. Ενώ την ίδια ώρα τα κλαδικά σωματεία που έχουν στήσει ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ χέρι - χέρι με την εργοδοσία βγάζουν στο σφυρί τα εργασιακά δικαιώματα των καπνεργατών και στη διαπραγμάτευση τα μεροκάματα και το δικαίωμα στη δουλιά.

Σταθερά συσπειρωμένοι λοιπόν στο «Παγκαπνεργατικό Συνδικάτο», οι καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης, με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές, έδωσαν παράλληλα απάντηση στους αρχιερείς της νοθείας και τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που επιχείρησαν να αμφισβητήσουν την εγκυρότητα των εκλογών, καταθέτοντας αλλεπάλληλα εξώδικα προς την εφορευτική επιτροπή και τους δικαστικούς αντιπροσώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ