Σάββατο 12 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΟΧΙΚΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Διαμαρτυρία στο «Ε. Βενιζέλος»

Εκδήλωση διαμαρτυρίας, ντυμένοι σαν φυλακισμένοι, ακριβώς για να υποδηλώσουν ότι νιώθουν όμηροι πολιτικών παιχνιδιών, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι εποχικοί ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ).

Με κεντρικό σύνθημα «μονιμοποίηση τώρα», οι εργαζόμενοι διένειμαν στο επιβατικό κοινό ενημερωτικό φυλλάδιο, με την επισήμανση ότι ο μηνιαίος μισθός τους είναι μόλις 650 ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη συγκέντρωση - διαμαρτυρία, ντυμένοι με στολές φυλακισμένων, είχαν πραγματοποιήσει οι εποχικοί αεροσυνοδοί της εταιρίας και στις 21 Φλεβάρη 2005, έξω από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, απαιτώντας τη μονιμοποίησή τους.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι από αυτούς εργάζονται στην εταιρία από το 1993 και οι περισσότεροι έξι χρόνια. Μάλιστα τα δύο τελευταία χρόνια εργάζονται αδιάκοπα, χωρίς μέρα άδεια (!), με μηνιαίες ή δίμηνες ανανεώσεις συμβάσεων.

Οι εποχικοί αεροσυνοδοί των ΟΑ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αθέτηση προεκλογικών της υποσχέσεων και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους μέχρι να δικαιωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ