Σάββατο 12 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Πλατύ και αποφασιστικό άνοιγμα

Την απόφασή τους να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην πολιτική που πριονίζει τα δικαιώματά τους και όχι με όσους όψιμα ανακάλυψαν την αντεργατική λαίλαπα που χρόνια τώρα τους τσακίζει, δηλώνουν καθημερινά ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Αυτό το κλίμα αναδεικνύεται από τις περιοδείες των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που κλιμακώνονται σε μια σειρά χώρους δουλιάς, εργοστάσια, γιαπιά, υπηρεσίες, πλησιάζοντας προς τις 17 Μάρτη.

Στη Θεσσαλονίκη, μια σειρά σωματεία παράλληλα με τις εξορμήσεις πραγματοποιούν και συσκέψεις περιφερειακά, ή μικρές συγκεντρώσεις.

Χτες κλιμάκιο συνδικαλιστών περιόδευσε στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ στη Σταυρούπολη. Στις τρεις συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν στα τμήματα, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη συναινετική πρακτική των συμβιβασμένων ηγεσιών που συναίνεσαν στις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα αυτές περνούν και τη δική τους πόρτα. Εξέφρασαν την αγωνία τους για το ασφαλιστικό, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και δήλωσαν την απόφασή τους να δώσουν με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα τη μάχη της απεργίας.

Στην Κρήτη

Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 17 Μάρτη έχουν ριχτεί οι ταξικές δυνάμεις στην Κρήτη. Τα μέλη του ΠΑΜΕ, από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι, πραγματοποιούν καθημερινά εξορμήσεις και περιοδείες, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες.

Η δράση και το πλατύ άνοιγμα των ταξικών δυνάμεων φαίνεται πως ενοχλεί την εργοδοσία, η οποία μάταια επιχειρεί να τρομοκρατήσει όχι μόνο τους εργαζόμενους μέσα στους χώρους δουλιάς, αλλά και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που ενημερώνουν τους εργαζόμενους για την απεργία. Το βράδυ της Πέμπτης, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μιλώντας με εργαζόμενους έξω από την πύλη του εργοστασίου «Καράτζης», δέχτηκαν φραστική επίθεση και απειλήθηκαν από σεκιουριτά, ο οποίος κάλεσε ενισχύσεις από ιδιωτική εταιρία ασφάλειας που φρουρούσε το απέναντι εργοστάσιο και την Ασφάλεια Ηρακλείου, με τον ισχυρισμό πως απαγορευόταν οι συνδικαλιστές να βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ