Σάββατο 12 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Το κόλπο»! «Απαραίτητη προϋπόθεση θα πρέπει να είναι ο αφοπλισμός της οργάνωσης, καλό θα ήταν όμως να αφήσουν οι ΗΠΑ αυτό το μέρος στη νέα κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου. Το κόλπο τώρα είναι να καταστεί η Χεζμπολάχ μέρος της λύσης στο Λίβανο» («Financial Times»/ «TA NEA»).

Υποκρισία «Το σουηδικό όμιλο επίπλων Ikea κατηγορεί για διάκριση μεταξύ των δύο φύλων ο Νορβηγός πρωθυπουργός Κιελ Μάγκνε Μπόντεβικ επειδή στα εγχειρίδια των οδηγιών του δείχνει μόνο άνδρες να συναρμολογούν έπιπλα» (η είδηση στην «ΑΠΟΦΑΣΗ»).

Χωρίς γιατρειά «Αυξάνεται η ανεργία διότι έχουν αποτύχει όλα τα προγράμματα για την απασχόληση, που έχουν σχεδιαστεί πρόχειρα και δε χρηματοδοτούνται επαρκώς (...) οι κυβερνήσεις μεταθέτουν το πρόβλημα στις Βρυξέλλες και επικαλούνται τις διάφορες ντιρεκτίβες ως να είναι αμέτοχες στη διαμόρφωση των αποφάσεων που εγκρίνονται από τα συμβούλια κορυφής και τα συμβούλια των υπουργών (...) αν συνεχιστεί αυτή η υποκριτική τακτική η κοινωνική θύελλα θα σαρώσει την Ευρώπη» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Οι λουφαδόροι στη σέντρα «Υπουργοί της ΝΔ οχυρώνονται στα γραφεία τους και αποφεύγουν να βγουν στη δημόσια αντιπαράθεση την ώρα που η κυβερνητική πολιτική συκοφαντείται από το σύστημα της διαπλοκής και επικρίνεται από το ΠΑΣΟΚ» (ο Μ. Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Ηπια αρπαχτή «Ακριβαίνουν σύντομα τα διόδια των εθνικών οδών, καθώς η εκμετάλλευσή τους θα περάσει σε ιδιώτες, οι οποίοι θα εισπράττουν το αντίτιμο ως αντιπαροχή για την κατασκευή έξι μεγάλων οδικών έργων» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ