Κυριακή 13 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
17 ΜΑΡΤΗ ΠΑΝΕΡΓ. ΑΠΕΡΓΙΑ (2005)
Με ορμή τις μέρες που απομένουν

Με την προκήρυξη στη μάχη της απεργίας μέχρι την τελευταία ώρα
Με την προκήρυξη στη μάχη της απεργίας μέχρι την τελευταία ώρα
Ούτε λεπτό για χάσιμο! Μ' αυτό το σύνθημα οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, τέσσερις μόλις μέρες πριν από τις 17 Μάρτη. Το απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ έφτασε τις προηγούμενες μέρες στα χέρια χιλιάδων εργαζομένων, με την κουβέντα να καταλήγει πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: Δεν πάει άλλο! Δεν πάει άλλο, με την πολιτική της φτώχειας, της λιτότητας, των απολύσεων, της ανεργίας, της απίστευτης συσσώρευσης πλούτου για τους λίγους. Δεν πάει άλλο με την πολιτική κατεδάφισης των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, της άγριας εκμετάλλευσης στους χώρους δουλιάς, της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας.

Το απεργιακό μέτωπο συγκροτούν μέχρι σήμερα η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Δίπλα τους, με αποφάσεις των ΔΣ και των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων βρίσκονται εκατοντάδες ακόμα ταξικά συνδικάτα και πρωτοβάθμια σωματεία σε κάθε γωνιά της χώρας.

Τα Εργατικά Κέντρα της Λάρισας, του Αγρινίου, της Μυτιλήνης, της Λευκάδας, της Φωκίδας, της Αρτας, της Θεσπρωτίας, της Σάμου, της Κω, της Νάουσας, της Ζακύνθου και της Ρόδου, όπου πλειοψηφούν οι ταξικές δυνάμεις πήραν από την πρώτη στιγμή απόφαση συμμετοχής στην απεργία, καλώντας τους εργαζόμενους στην περιοχή ευθύνης τους, να «παγώσουν» την ερχόμενη Πέμπτη τους χώρους δουλιάς.

Οι εργαζόμενοι γυρίζουν την πλάτη και στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και των Ομοσπονδιών που επιχείρησαν να ξεμπερδέψουν με το αγωνιστικό τους καθήκον, προκηρύσσοντας «για τα μάτια του κόσμου» μια 4ωρη στάση εργασίας για τις 17 του Μάρτη.

Κάτω από την πίεση των εργαζομένων και με τη δυναμική που δημιουργεί το κλίμα του απεργιακού αγώνα του ΠΑΜΕ, αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει ακόμα η Ομοσπονδία Ταχυδρομικών, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η ΠΟΕΔΗΝ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η ΟΣΠΑ, η ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ, η ΟΜΕ - ΟΤΕ, η ΟΤΟΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και δεκάδες Εργατικά Κέντρα, με αποφάσεις ΔΣ και συνελεύσεις αντιπροσώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ