Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Μέτρα κατά των ατυχημάτων

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις οικοδομές της Ζακύνθου επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Οικοδόμων Ζακύνθου, με αφορμή το τελευταίο ατύχημα σε νεοανεγειρόμενο ξενοδοχείο στο Πλάνο, στο οποίο τραυματίστηκε βαρύτατα ο 32χρονος αλλοδαπός οικοδόμος Ντερβίσι Σέρβι.

Οπως επισημαίνει, «οι εργοδότες, με την ανοχή της κυβέρνησης και των αρμοδίων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, παραβιάζουν κάθε νόμο, καταπατούν ωράρια, συμβάσεις και ό,τι έχουν κατακτήσει με αγώνα οι εργαζόμενοι και εκβιαστικά τους οδηγούν να δουλεύουν επί 24ώρου βάσης». Η κυβέρνηση - συνεχίζει - αντί να στελεχώσει τις υπηρεσίες ελέγχου τις διέλυσε. «Πού βρίσκεται η Επιθεώρηση Εργασίας να ελέγξει τα κρεματόρια - οικοδομές, πού βρίσκονται τα όργανα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η Πολεοδομία, ώστε να παρθούν μέτρα αποφυγής τέτοιων ατυχημάτων;».

Το σωματείο απαιτεί από την κυβέρνηση να στελεχώσει την Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να γίνονται έλεγχοι και να επιβάλλονται κυρώσεις στους παρανομούντες εργοδότες. Καλεί τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν αυτή την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ