Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κλείνουν τα καταστήματα στις 29 Μάρτη!

«Λουκέτο» βάζουν στα μαγαζιά τους, στις 29 Μάρτη, οι έμποροι της Λάρισας, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου που προωθεί η κυβέρνηση. Η απόφαση για κλείσιμο των καταστημάτων πάρθηκε σε γενική συνέλευση που συγκάλεσε ο Εμπορικός Σύλλογος, στην οποία οι μικρέμποροι της Λάρισας ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να πέσουν στην «παγίδα» κατάθεσης προτάσεων επί του σχετικού κυβερνητικού νομοσχεδίου καθώς το απορρίπτουν στο σύνολό του και στόχος των κινητοποιήσεων που ξεκινούν είναι να το αναχαιτίσουν και να μην περάσει. Επίσης, απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση των εμπόρων πήρε και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Λάρισας.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΚΕΒΕ Λάρισας καλεί τους εμπόρους του νομού να καταδικάσουν τον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης που επιδιώκει η κυβέρνηση. «Ο καλύτερος διάλογος - τονίζει - είναι αυτός των αγώνων. Δε θα πάμε στο τραπέζι του "κοινωνικού εταιρισμού", γιατί με τη συμμετοχή μας θα νομιμοποιήσουμε προειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης». Συνεχίζοντας υπενθυμίζει πως η ΔΗΚΕΒΕ «έγκαιρα είχε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις και δεν παρασύρθηκε από τις παραπλανητικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΕΣΕΕ - που στηρίζεται από τις παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ - για να καθησυχάσει τους συναδέλφους». Και αφού τονίζει την αναγκαιότητα ανάπτυξης κοινών αγώνων με τους εργατοϋπαλλήλους, καταλήγει: «Επιμένουμε να παραμείνει το ωράριο ως έχει. Να είναι υποχρεωτικό για όλα τα καταστήματα, μικρά και μεγάλα. Θα προβλέπει τρία απογεύματα κλειστά - Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο - και Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, πρωί - απόγευμα. Θα καθορίζει την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, νομοθετικά κατοχυρωμένη».

Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και στους άλλους νομούς της Θεσσαλίας. Στα πλαίσια αυτά, η ΔΗΚΕΒΕ Νομού Μαγνησίας συγκαλεί σύσκεψη επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων τη Δευτέρα, 21 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου Αρτοποιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ