Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με τις ταξικές δυνάμεις στο Αγαλμα του Βενιζέλου

Το δρόμο για το Αγαλμα του Βενιζέλου, στις 12 το μεσημέρι, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, που δε στριμώχνουν τα όνειρά τους στο ρεαλισμό της φτώχειας και της ανεργίας, οι εργαζόμενοι που κοιτούν μακριά στο μέλλον της δικής τους εξουσίας. Στο ραντεβού με τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, καλούν δεκάδες πρωτοβάθμια και κλαδικά εργατικά σωματεία. Αλλά και οι φοιτητές, το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Σχολείων Θεσσαλονίκης, και οι ΕΒΕ που βλέπουν την επίθεση να κλιμακώνεται και σε βάρος τους, ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Επιπλοποιών Νομού Θεσσαλονίκης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης.

Χθες, μέχρι και την τελευταία ώρα, κλιμάκια συνδικαλιστών συνέχισαν τις εξορμήσεις και τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς, σε εργοστάσια και βιοτεχνίες του κλάδου του Μετάλλου, στα εμπορικά καταστήματα, στις εργοτάξια των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών, αλλά και το απόγευμα στις γειτονιές, εκεί όπου ζει η εργατική τάξη. Μετέφεραν το κάλεσμα για καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία. Σήμερα, από νωρίς το πρωί, δίνεται αποφασιστικά και η μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας.

Θεσσαλία

«Ολοι αύριο στην απεργία. Να μην κουνηθεί ούτε φύλλο στο εργοστάσιο», ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στους εργαζόμενους της «ΙΝΤΡΑΜΕΤ», του Ομίλου «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» που εδρεύει στη Λάρισα, στα πλαίσια της χτεσινής του περιοδείας στην επιχείρηση. «Θα είμαστε όλοι εκεί. Δε θα λείψει κανείς», ήταν η απάντηση των εργαζομένων που κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας, ύστερα από την απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει άμεσα 150 από τους 384 εργάτες της επιχείρησης, με το πρόσχημα ότι «δεν πάνε καλά οι δουλιές».

Μάλιστα, στην προκλητική αξίωση της διεύθυνσης της «ΙΝΤΡΑΜΕΤ» να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς θα γίνουν οι απολύσεις, η απάντησή τους είναι «ούτε μία απόλυση»! Οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΡΑΜΕΤ έχουν προγραμματίσει για σήμερα προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν με πορεία στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου στις 10 π.μ. θα γίνει η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση.

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, με επικεφαλής τον Τ. Τσιόγκα, βρέθηκε χθες και στο εργοστάσιο αρτοζαχαροπλαστικής «ΝΤΟΥΦΑΣ». Οι συνδικαλιστές ήρθαν αντιμέτωποι με την προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας, που τους απαγόρεψε να μπουν στο χώρο δουλιάς και να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους εργαζόμενους.

Σήμερα, απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιούνται στο Βόλο στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στην Καρδίτσα στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στα Τρίκαλα, επίσης, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ