Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Ντύθηκε» στα χρώματα της απεργίας

Το μήνυμα της απεργίας απλωμένο στην πρόσοψη της Νομαρχίας Πειραιά
Το μήνυμα της απεργίας απλωμένο στην πρόσοψη της Νομαρχίας Πειραιά
Το απεργιακό σάλπισμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ηχεί από άκρη σ' άκρη και στο πρώτο λιμάνι της χώρας, που χτες «ξύπνησε» «στολισμένο» με ένα γιγαντοπανό κρεμασμένο στην πρόσοψη του κτιρίου της Νομαρχίας Πειραιά. Ενα γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ με το κάλεσμα: «Ολοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ»!

Η... επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 το πρωί. Μέλη της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, κυρίως από τους κλάδους των οικοδόμων, των μεταλλεργατών, των ναυτεργατών και των ηλεκτρολόγων πλοίων, κατέφτασαν αιφνιδιαστικά από διάφορα σημεία του λιμανιού στην είσοδο της Νομαρχίας, στην Ακτή Ποσειδώνος που βρίσκεται στην καρδιά του λιμανιού. Μία ομάδα εργατών «εν ριπή οφθαλμού» βρέθηκε στην ταράτσα. Οι υπόλοιποι παρέμειναν στην είσοδο. Λίγο πριν τις 7 το πανό είχε αναρτηθεί, ενώ το κτίριο καταλήφθηκε συμβολικά από τα μέλη του ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα, μία ακόμα ομάδα έξω από την είσοδο του κτιρίου με ντουντούκες και ανακοινώσεις ενημέρωνε τους εργαζόμενους για την απεργία, το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης.

Η ...«επιχείρηση» διήρκεσε μέχρι τις 9.30 το πρωί, όμως δεν ήταν η μοναδική αγωνιστική πρωτοβουλία. Οι ταξικές δυνάμεις «όργωσαν» και χτες την πειραιώτικη περιφέρεια, συνεχίζοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή τη μάχη για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας. Ετσι στις 7 το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πατσιλινάκο περιόδευσαν στο γκαράζ του Δήμου Περάματος και στον τομέα της καθαριότητας, τους οποίους οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν με μαζική συγκέντρωση.

Στις 10 το πρωί αντιπροσωπεία της Γραμματείας με στελέχη του υγειονομικού τομέα βρέθηκαν στην είσοδο του Τζάνειου Νοσοκομείου και με την ντουντούκα απηύθυναν το κάλεσμα στους εργαζόμενους, αλλά και τους επισκέπτες του νοσοκομείου, να πάρουν μέρος μαζικά στη σημερινή απεργία και στη συγκέντρωση.

Ταυτόχρονα να διεκδικήσουν μαζικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Παιδεία, καλύτερο εισόδημα, καλύτερο επίπεδο ζωής για τους εργαζόμενους και όχι για το κεφάλαιο. Ενώ στη διάρκεια των συζητήσεων αναδεικνύονταν οι σοβαρές ελλείψεις του νοσοκομείου σε εξειδικευμένο προσωπικό και σε κρεβάτια σε κρίσιμους τομείς του νοσοκομείου, ανεπαρκής κρατική χρηματοδότηση, πέρασμα και άλλων υπηρεσιών σε ιδιώτες, είναι μερικά μόνο από τα οξυμένα προβλήματα που συνθέτουν την εικόνα του Τζάνειου Νοσοκομείου ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας, που άσκησε η προηγούμενη κυβέρνηση και ακολουθεί πιστά και η σημερινή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΚΑΤ (2010-12-14 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Τζάνειο (2010-04-20 00:00:00.0)
Αγρια επίθεση με ρόπαλα και ΜΑΤ ενάντια σε απεργούς μεταλλεργάτες (2009-10-16 00:00:00.0)
Κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (2007-12-06 00:00:00.0)
Μήνυμα αντίστασης (2005-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ