Κυριακή 20 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Τρικαλινός
Γιώργος Τρικαλινός
Φωτ.

Σαν σήμερα, 20 Μάρτη, πριν από 8 χρόνια, «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος, σύζυγος, πατέρας και παππούς ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ.

Παρά το πέρασμα των χρόνων, η μνήμη του παραμένει άσβεστη για την οικογένειά του, τους συντρόφους και φίλους που τον έζησαν από κοντά στο μετερίζι του αγώνα.

Ορθιος, και παρά τα προβλήματα υγείας που είχε, αντιπάλευε με όλες τις δυνάμεις του το καθεστώς καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Στα βιβλία του, στις ομιλίες του, καταγράφονται τα βάσανα και οι διώξεις των αγωνιστών, μα και η ελπίδα και η πίστη για τη δικαίωση των αγώνων.

Μας λείπει, πολύ μας λείπει.

Η πιο μεγάλη τιμή στη μνήμη του είναι εμείς που ζούμε να προσφέρουμε όσο μπορούμε στο δύσκολο, μα ωραίο αγώνα.

Στη μνήμη του και για την εκπλήρωση των αποφάσεων του 17ου Συνεδρίου, προσφέρουμε 300 ευρώ στην ΚΕ του ΚΚΕ, 100 ευρώ στο ΠΑΜΕ που πρωτοστατεί στους αγώνες που θα ενταθούν στο μέλλον και 100 ευρώ στην ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Καισαριανής.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη και για την ονομαστική γιορτή του αγωνιστή ΘΕΟΔΩΡΟΥ Κ. ΚΟΛΛΙΑ, Μακρονησιώτη και αταλάντευτου οπαδού του ΚΚΕ από τη Δάφνη Καλαβρύτων, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ υπ. Γεωργίας.

Η γυναίκα του Πηνελόπη Κόλλια

Απόστολος Μπένος
Απόστολος Μπένος
Ο γιος του Λευτέρης

* * *

Στις 15 Φλεβάρη 2005 πέθανε ο αγαπητός φίλος μας και αγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΣΟΥΓΑΝΙΔΗΣ. Από τα νεανικά χρόνια του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Πήρε μέρος στον πόλεμο του 40-41 ως απλός φαντάρος, ενώ ήταν ανθυπολοχαγός Πυροβολικού, αλλά τον καθαίρεσαν για τις προοδευτικές ιδέες του.

Βοήθησε το κίνημα των βιοτεχνών και συμμετείχε σε όλες τις κομματικές και συνδικαλιστικές εκδηλώσεις, πάντα πιστός στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ο φίλος και σύντροφός του Λεωνίδας Προυσαλίδης

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΕΝΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, του ΔΣ του Παραρτήματος Αιγάλεω της ΠΕΑΕΑ, και πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Καίτη και τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 9 Μάρτη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του ΜΙΧΑΛΗ Θ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και διακεκριμένου επιστήμονα.

Στη μνήμη του, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΠΕΝΙΑΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης και βγήκε στα ελεύθερα βουνά του Ταΰγετου αντάρτης, πολεμώντας τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές.

Θεόδωρος Κόλλιας
Θεόδωρος Κόλλιας
Μετά την Απελευθέρωση, ο Γ. Σερπενιάδης όχι μόνο πιάστηκε και φυλακίστηκε, αλλά πέρασε από Στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε θάνατο. Γλίτωσε το εκτελεστικό απόσπασμα και εξακολούθησε να αγωνίζεται για το Κόμμα του, το ΚΚΕ, ενώ παράλληλα ήταν τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Αντί για μνημόσυνο, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, και 50 ευρώ στο Παράρτημα Χολαργού της ΠΕΑΕΑ, του οποίου υπήρξε δραστήριο μέλος.

Η σύζυγός του Βαρβάρα Σερπενιάδη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΖΙΑΝΑ, μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγος Δέσποινα και τα παιδιά του Κώστας και Περιστέρα προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σοφάδων, 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΙΩΑΝΝΗ Γεωργίου ΤΖΩΡΑ από τα Μωραΐτικα Κέρκυρας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 10 Γενάρη 2005, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Μωραΐτικων και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Γιώργος Ιωάννη Τζώρας

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΑΜΟΥΛΗ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων.

Ο Νίκος

* * *

φωτ.

Στις 9 Μάρτη 2005 έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα στη Χίο, όπου διέμενε, ο αγαπημένος ανιψιός μας ΑΝΔΡΕΑΣ Κωνσταντίνου ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ, γιος αγωνιστών της ειρήνης και της καθημερινής βιοπάλης. Ηταν και εκείνος ένας από τους ήρωες της καθημερινής ζωής, γαλουχημένος από οικογένεια με ανθρωπιστικές αξίες και μαρξιστικά ιδανικά για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Ηταν έντιμος, περήφανος και αξιοπρεπής. Διακρινόταν για τη δύναμη και την τρυφερότητα της καρδιάς του, για το χαμόγελο, αλλά και για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπιζε τα γεγονότα, για τη σεμνότητα του χαρακτήρα του και την αγωνιστική στάση του στη ζωή.

Στη μνήμη του, οι θείοι του Σταύρος Αυγουστής και Αγγελική Χονδρογιάννη - Αυγουστή προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ταύρου, για το δυνάμωμα των αγώνων του.

Μιχάλης Αναστασάκος
Μιχάλης Αναστασάκος
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΚΑΝΑ, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Λιβαδειάς, 120 ευρώ.

Σύντροφοι και συναγωνιστές του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος θα είναι πάντα κοντά μας, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Καισαριανής.

Βαγγέλης Ρουμελιώτης


Θεόδωρος Σταμούλης
Θεόδωρος Σταμούλης

Γιάννης Μπαζιάνας
Γιάννης Μπαζιάνας

ΛΟΥΚΑΣ ΚΟΝΤΟΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΚΟΝΤΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ