Σάββατο 19 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Οι υψηλοί τόνοι για την οικονομία και το «βασικό μέτοχο» δεν μπόρεσαν χτες να «κρύψουν» τη σύμπνοια πολιτικών επιλογών στο χώρο της Υγείας ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το θέμα, ενώ το ΚΚΕ τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ ενώ δημόσιου, δωρεάν και καθολικού συστήματος Υγείας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, άσκησε κριτική για κακοδιαχείριση και έλλειψη διαφάνειας στις νοσοκομειακές προμήθειες επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, υποσχόμενος τομές στη λειτουργία των νοσοκομειακών ιδρυμάτων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Παπανδρέου, ανταπέδωσε με κατηγορίες περί κομματικοποίησης του χώρου της Υγείας και απραξία.

Εθνικό Σύστημα Υγείας σημαίνει «Δωρεάν σύστημα Υγείας που δεν κοστίζει στον ασφαλισμένο, αλλά γενικότερα στον εργαζόμενο και στον άνθρωπο, ανεξάρτητα από ηλικία», δήλωσε κατηγορηματικά χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι σημαίνει επίσης «καθολικό σύστημα Υγείας» όπου «δεν εξαιρείται κανείς, ανεξάρτητα αν εργάζεται ή όχι, αν έχει ασφαλιστικό βιβλιάριο ή όχι, ανεξάρτητα αν ζει στην πόλη ή στην ύπαιθρο, ανεξάρτητα αν είναι Ελληνας πολίτης», ζητώντας να είναι προσιτά σε όλους τα επιστημονικά επιτεύγματα στο χώρο της Υγείας. Παράλληλα τόνισε ότι η ΝΔ αδυνατεί να κάνει ουσιαστική κριτική στο ΠΑΣΟΚ, αφού διατηρεί την ίδια γραμμή πλεύσης. Υπέρ της άμεσης εφαρμογής κοινοτικών οδηγιών για το χρόνο εργασίας των γιατρών τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος. Παρέμβαση έκανε και ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης.

Να σημειώσουμε ότι τη χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση προκάλεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών και για το θέμα της ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ