Σάββατο 19 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ

Κατατέθηκε Ερώτηση στη Βουλή

Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στα ΕΛΠΕ η εφαρμογή της κοινοτικής πολιτικής της «απελευθέρωσης» και των ιδιωτικοποιήσεων φέρνουν στη Βουλή, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, Γ. Πατσιλινάκος και Τ. Τσιόγκας. Οι βουλευτές του Κόμματος επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι η εφαρμογή του νέου οργανογράμματος προκαλεί πρόσθετα προβλήματα στα διυλιστήρια σε ό,τι αφορά την κάλυψη των απαραίτητων θέσεων εργασίας. Ρωτούν, μεταξύ άλλων, τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για το σταμάτημα της εφαρμογής του συγκεκριμένου οργανογράμματος στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στην επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ), εξαιτίας της κοινοτικής πολιτικής της "απελευθέρωσης" και των ιδιωτικοποιήσεων, που οδηγεί σε λειτουργία τα ΕΛΠΕ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και εντατικοποίηση της εργασίας. Αυτήν την πολιτική υπηρετεί και το νέο οργανόγραμμα.

Η εφαρμογή του νέου οργανογράμματος στην πράξη προκαλεί πρόσθετα προβλήματα στα Διυλιστήρια, δεδομένου ότι δεν προβλέπει την κάλυψη των πραγματικών αναγκών για θέσεις εργασίας, οδηγεί στο ενδεχόμενο νέας μείωσης του προσωπικού με απολύσεις, δεν προβλέπει την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας λόγω συνταξιοδότησης εργαζομένων και επιβάλλει την εντατικοποίηση της εργασίας στο υπάρχον προσωπικό μ' όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται, διευρύνοντας τις υπερωρίες.

Οι εργαζόμενοι στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου είναι ανάστατοι και προχωρούν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας άμεσα σ' αυτές τις μεθοδεύσεις που θα έχουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την εργασία τους.

Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση, που μέσω της διορισμένης από αυτή διοίκησης των Διυλιστηρίων προχωρεί σε μέτρα, τα οποία στόχο έχουν τη μεγιστοποίηση του κέρδους, την υπονόμευση των συμφερόντων και της ασφάλειας των εργαζομένων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει η εφαρμογή του συγκεκριμένου οργανογράμματος στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου;
  • Θα προχωρήσει στην άμεση μαζική πρόσληψη προσωπικού για τις μονάδες παραγωγής, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των εργαζομένων;».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ