Κυριακή 20 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και σταφίδα από τις ΗΠΑ!

Τέτοια και πολύ χειρότερα θα γίνονται, όσο οι κεφαλαιοκράτες και η μεγιστοποίηση των επιχειρηματικών κερδών τους αποτελούν τον αδιαμφισβήτητο, βασικό μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης και την υπ' αριθμόν μία «αξία» της κοινωνίας. Οσο όλα, από τις λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα, μέχρι τους νόμους, το περιβάλλον, κλπ., κλπ., πρέπει να υποτάσσονται και να θυσιάζονται στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Σημειώνουμε τα παραπάνω με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία της τοπικής Γραμματείας της Παναγροτικής Συσπείρωσης Αγροτών (ΠΑΣΥ) Ν. Ηρακλείου. Σύμφωνα με την καταγγελία αυτή, η γνωστή εταιρία «TASTY FOOD» εισάγει αμερικανική σταφίδα, με σκοπό τη διάθεσή της στην εγχώρια αγορά. Την ίδια στιγμή, τονίζεται στην ανακοίνωση, στις αποθήκες της ΚΣΟΣ (Κεντρική Συνεταιριστική Οργάνωση Σταφίδας) παραμένουν 6.500 τόνοι αδιάθετης σταφίδας.

Απόλυτα δικαιολογημένα η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι αγρότες πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των εμποροβιομηχάνων και των πολιτικών εκφραστών τους στη χώρα μας. Να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς που μας κοροϊδεύουν. Να παλέψουμε για μια άλλη πολιτική προς όφελός μας, που θα στηρίζει τον μικρομεσαίο αγρότη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ