Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Νέα συνάντηση για τους συμβασιούχους

Την Πέμπτη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας με τις δημοσιογραφικές ενώσεις

Την Πέμπτη 24 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των Ενώσεων Συντακτών με τον υπουργό Επικρατείας, Θοδωρή Ρουσόπουλο, για το θέμα που έχει μείνει ανοιχτό και αφορά τους συμβασιούχους.

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, ζητά την άμεση αποκατάσταση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων, ενώ παράλληλα εξέτασε τις τελευταίες εξελίξεις μετά και τη μία εβδομάδα που ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας από τις Ενώσεις για να τους ανακοινώσει τις θέσεις της κυβέρνησης. Ηδη, ως γνωστό, ο χρόνος αυτός έχει παρέλθει. Για το διάστημα αυτό είχε ληφθεί απόφαση, σε συνάντηση που είχαν τα προεδρεία των συνδικαλιστικών Ενώσεων του Τύπου με τον υπουργό Επικρατείας και τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρήστο Παναγόπουλο, το θέμα των συμβασιούχων να «παγώσει» και να μην κινηθεί καμιά διαδικασία από το υπηρεσιακό συμβούλιο της ΕΡΤ.

Ενόψει της σύσκεψης με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο η ΕΣΗΕΑ τονίζει για μία ακόμη φορά, ότι είναι ανυποχώρητη και η δική της θέση και η θέση των άλλων δημοσιογραφικών Ενώσεων για τη συνολική αντιμετώπιση του θέματος των συμβασιούχων. Επαναλαμβάνει το αίτημά των Ενώσεων για την αποκατάσταση με συμβάσεις αορίστου χρόνου των συμβασιούχων συντακτών που εργάζονται στον ειδησεογραφικό και ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις ΣΣΕ και τις ιδιωτικές συμφωνίες.

Οπως εξάλλου επισημάνθηκε, τόσο στον πρόεδρο της ΕΡΤ όσο και στον υπουργό Επικρατείας κατά τις προηγούμενες συναντήσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η αποκατάσταση πρέπει να γίνει με βάση την «αντιμετώπιση της ουσίας των εργασιακών σχέσεων και όχι με βάση τη μορφή ή το είδος της σύμβασης και του τρόπου αμοιβής».

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί τα μέλη της να βρίσκονται σ' ετοιμότητα για την υλοποίηση της απόφασης για 48ωρη απεργία, η οποία ελήφθη στις 4 Μάρτη και εξακολουθεί να ισχύει, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα για την αποκατάσταση των συμβασιούχων με συμβάσεις αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ