Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Παρών» στους αγώνες από αγρότες και ΕΒΕ

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Θ. Ευθυμίου, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο Στ. Γούλας, πρόεδρος του ΕΚ Καρδίτσας, ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ο Β. Κακαγιάννης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ.

Ο Θ. Ευθυμίου υπογράμμισε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η ενίσχυση των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς αναμένεται ένταση της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης. Και στάθηκε, ιδιαίτερα, στην ανάγκη να ξαναζωντανέψουν τα εργατικά σωματεία. Αναφέρθηκε, ακόμα, στις δυο γραμμές που υπάρχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα, για να τονίσει τη μεγάλη σημασία ενίσχυσης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Ο Στ. Γούλας σημείωσε τη δυσκολία της κατάστασης που δημιουργείται για τους εργαζόμενους, για να τονίσει την ανάγκη του αγώνα κατά της πολιτικής που εφαρμόζεται. Ο Γ. Πατάκης επισήμανε ότι έρχονται ακόμα πιο δύσκολες και σκληρές μέρες για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες, για να υπογραμμίσει ότι χρειάζεται ο συντονισμός της αγωνιστικής δράσης όλων των λαϊκών στρωμάτων. Ο Β. Κακαγιάννης αναφέρθηκε στο θέμα του ωραρίου και τόνισε πως το Λαϊκό Μέτωπο που χρειάζεται να συγκροτηθεί μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά είναι εφικτό και το μόνο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Στο Συνέδριο εγκρίθηκαν ψηφίσματα για το Ασφαλιστικό, για το ωράριο, κατά του «ευρωσυντάγματος» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ