Τρίτη 29 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τίμησαν τους μαρξιστές δασκάλους Γληνό - Αξιώτη

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θεματολογία της πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Πανσπουδαστικής ΚΣ που διοργανώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τιμώντας τους μεγάλους μαρξιστές παιδαγωγούς Δημήτρη Γληνό και Μέλπω Αξιώτη.

Ο Γ. Τεμεκενίδης, μέλος της ΝΕ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, μίλησε για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν οι μαρξιστές δάσκαλοι στο άνοιγμα του δρόμου της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας και ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για την Παιδεία, ενώ κάλεσε τους νέους επιστήμονες, με το ανίκητο όπλο του ιστορικού υλισμού, να ακολουθήσουν τα φωτεινά παραδείγματα των δύο αυτών μαρξιστών δασκάλων. Το λόγο πήραν ο Σπ. Ράσης, από το Παιδαγωγικό Τμήμα, που αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Δ. Γληνού και ο Δ. Γουνελάς, πρόεδρος του Τμήματος Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, ο οποίος ανέλυσε τον ποιητικό λόγο της Μέλπως Αξιώτη και το παράδειγμά της ως πρωτοπόρου παιδαγωγού. Στη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν οι καθηγητές του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής του ΑΠΘ Γ. Δεληβογιατζής και Γ. Πλάγκεσης, οι οποίοι πρότειναν να δοθεί συνέχεια στο θέμα «Δημήτρης Γληνός», εξετάζοντάς το αυτή τη φορά από φιλοσοφική σκοπιά.

  • Επιτυχία σημείωσε και η συναυλία με τον γνωστό καλλιτέχνη Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο φουαγιέ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) που διοργάνωσε επίσης η ΠΚΣ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ