Τρίτη 29 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μαζί στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση

Το Σάββατο 2 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων

Δίπλα δίπλα, Ελληνες και μετανάστες εργάτες διαδηλώνουν, στην απεργία του ΠΑΜΕ, στις 17 Μάρτη
Δίπλα δίπλα, Ελληνες και μετανάστες εργάτες διαδηλώνουν, στην απεργία του ΠΑΜΕ, στις 17 Μάρτη
Με σκοπό να μη μείνει αλλοδαπός εργάτης στον οποίο δε θα φτάσει το κάλεσμα της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ, που θα γίνει το Σάββατο, στις 2 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν τη δουλιά τους, ειδικά σε χώρους εργασίας όπου συγκεντρώνονται πολλοί μετανάστες. Πρόκειται για εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή τη Μέρα ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία, εντασσόμενη ασφαλώς στη γενικότερη δράση για τον ενωμένο ταξικό αγώνα των εργατών κάθε εθνικής καταγωγής ενάντια στο κεφάλαιο.

Με κουβέντες εργάτη τον εργάτη, αλλά και μαζικές εξορμήσεις που αναμένεται να ενταθούν, τα ταξικά συνδικάτα δίνουν την καθημερινή μάχη για να αντιπαλέψουν την εργοδοτική τρομοκρατία, που λειτουργεί συχνά ως «φίμωτρο» για την εργατική αγανάκτηση, ειδικά στην περίπτωση των αλλοδαπών. Κι αυτό, καθώς οι μετανάστες εγκλωβίζονται όχι μόνον από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά και από το καθεστώς παρανομίας, που τους μετατρέπει σε δεξαμενή ακόμα πιο φτηνών εργατικών χεριών για το κεφάλαιο. Οπως προκύπτει και από σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, οι μετανάστες που θα μπαίνουν πλέον στη χώρα θα είναι μόνον όσοι θα απαιτούν οι τοπικές ανάγκες του κεφαλαίου. Στην Πράσινη Βίβλο που το Συμβούλιο της ΕΕ εξέδωσε τον περασμένο Γενάρη, υπογραμμίζεται πως κατά το διάστημα από το 2010 μέχρι το 2030, θα χρειαστούν 20 εκατομμύρια μετανάστες, για να μην κινδυνεύσει η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

«Είναι πολύ σημαντική εκδήλωση για μας τους μετανάστες, ο αγώνας πρέπει να είναι ενιαίος», σημειώνει στο «Ρ» ο Καστράτι, Αλβανός εργαζόμενος, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. «Σκοπός τους είναι να χτυπήσουν την εργατική τάξη παγκόσμια. Αλλά εμείς, οι μετανάστες και όλο το εργατικό δυναμικό της χώρας δε θα το επιτρέψουμε».

Ο Καστράτι δούλευε ως οικοδόμος μέχρι τον περασμένο Αύγουστο. Από τότε, μεροκάματο βρίσκει μόνο περιστασιακά, θύμα κι αυτός της μάστιγας της ανεργίας. Δουλεύοντας όλο αυτό το διάστημα χωρίς ούτε ένα ένσημο, χωρίς μέτρα ασφαλείας, με αμοιβή τρία ευρώ την ώρα, ή 20 ευρώ για ένα οκτάωρο, ο Καστράτι είναι μία από τις εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις εργατών, που είναι όμηροι στην πολιτική που ιεραρχεί ως προτεραιότητα το πλουτισμό του κεφαλαίου. Ενα μόνο παράδειγμα εργάτη, που αποδεικνύει γιατί οι μετανάστες όχι μόνο πρέπει να βρεθούν το Σάββατο στην εκδήλωση της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ, αλλά και να δράσουν αποφασιστικά για τη μαζικοποίηση του Μετώπου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινδυνεύει να απελαθεί 19χρονος οικοδόμος (2008-05-06 00:00:00.0)
Μονόδρομος η ταξική συμπόρευση (2005-04-02 00:00:00.0)
Ασπίδα η αλληλεγγύη και η κοινή δράση (2005-03-23 00:00:00.0)
Συσπείρωση στα συνδικάτα και κοινή πάλη (2003-07-03 00:00:00.0)
Κυβερνητικά παιχνίδια με τους μετανάστες... (2003-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ