Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΙΝΔΙΑΣ
«Καμπανάκι» στην κυβέρνηση

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας προειδοποίησε χτες την κυβέρνηση του Κογκρέσου ότι θα αποσύρει τη στήριξή του σε αυτή εάν, αψηφώντας τις ενστάσεις των κομμάτων της αριστεράς, η κυβέρνηση του Μανμοχάν Σινγκχ προχωρήσει στην εφαρμογή σειράς «οικονομικών μεταρρυθμίσεων» στη χώρα. Ο Α.Μπ. Μπαρντάν, ηγετικό στέλεχος του κόμματος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση καλά θα κάνει «να μη θεωρεί δεδομένη» τη στήριξη της αριστεράς όταν εφαρμόζει πολιτικές στις οποίες αντιτίθεται.

Εξέχοντα παραδείγματα της πολιτικής του Κογκρέσου που έχουν προκαλέσει την αντίθεση των κομμάτων της αριστεράς, είναι οι πρωτοβουλίες ιδιωτικοποίησης των επιχειρήσεων ηλεκτροδότησης, αλλά και το νομοσχέδιο που ακυρώνει τη δυνατότητα τοπικών επιχειρήσεων να παράγουν φθηνά αντίγραφα πατενταρισμένων φαρμάκων.

Παράλληλα το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) καλεί την κυβέρνηση του Κογκρέσου να απορρίψει «ξεκάθαρα» την προσφορά των ΗΠΑ για την αγορά από το Νέο Δελχί (αλλά και από το Ισλαμαμπάντ) μαχητικών «F-16», τονίζοντας ότι θα προκαλέσουν νέα στρατιωτικοποίηση στην περιφέρεια ενώ θα εκτρέψουν κρίσιμα κεφάλαια σε στρατιωτικές δαπάνες. Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΓ του ΚΚΙ (Μ) αναφέρει ότι η αποδοχή της πρότασης «θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις Ινδίας - Πακιστάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ