Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Λουκέτο» στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα

Στο «λουκέτο» οδηγείται (και) το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα, λόγω μη καταβολής της επιχορήγησης από το ΥΠΠΟ. Οπως σημειώνει στην ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού, η δημιουργός και πρόεδρος του Ιδρύματος, Ιωάννα Παπαντωνίου, «το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα ως επιχορηγούμενο μουσείο είναι αδύνατον να προχωρήσει χωρίς την καθιερωμένη κρατική οικονομική συμμετοχή. Τον Απρίλη το ΠΛΙ θα πρέπει να απολύσει το προσωπικό του και ν' αναστείλει τη λειτουργία του. Για το γεγονός αυτό ενημερώνονται συνεχώς η κ. Φάννη Πάλλη Πετραλιά και ο κ. Πέτρος Τατούλης».

Οπως όμως προσθέτει, ενημερωμένος σχετικά είναι και ο πρωθυπουργός: «Σας έχω γράψει δύο φορές με την ιδιότητα της προέδρου και ιδρύτριας του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος χωρίς να λάβω καμία απάντηση (...) Σαν Ελληνίδα που έχω αφιερώσει τον εαυτό μου και την περιουσία μου στην πατρίδα διαμαρτύρομαι».

Η Ι. Παπαντωνίου σημειώνει ακόμα στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό ότι το μουσείο του Ιδρύματος «το 1981 ανακηρύχτηκε το "καλύτερο νέο μουσείο της Ευρώπης". Αριθμεί σήμερα 27.000 μουσειακά αντικείμενα και οργάνωσε τις "ΠΤΥΧΩΣΕΙΣ", την καλύτερη, κατά γενική ομολογία, έκθεση της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Μου είναι αδύνατον να πιστέψω, ότι με την ιδιότητά σας, ως υπουργού Πολιτισμού, δεν είστε ενημερωμένος για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχορηγούμενοι φορείς στην Ελλάδα, όταν εσείς και οι συνεργάτες σας δηλώνετε ότι η Ελλάδα είναι "Πολιτισμός" (...)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ