Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αδειάζουν τις τσέπες των εργαζομένων

Καταγγέλλει το νέο χαράτσι και απαιτεί την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης

Motion Team

Να δώσουν αγωνιστική απάντηση στη νέα επέλαση σε βάρος του εργατικού εισοδήματος, διεκδικώντας με τους αγώνες τους καμιά αύξηση στους έμμεσους φόρους, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις καλεί τους εργαζόμενους η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ -σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία - στα χνάρια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα μείωσε κατά 10 μονάδες το συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων, καλεί τώρα τους εργαζόμενους και τους ανέργους να αδειάσουν τις τσέπες τους, να δώσουν επιπλέον στον κρατικό κορβανά, να συνεισφέρουν ακόμα πιο πολύ στην ανάπτυξη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Την πράσινη λιτότητα και την άγρια φορολογία συνεχίζει με ακόμα πιο δυσμενείς συνέπειες για τη ζωή των εργαζομένων η γαλάζια λιτότητα. Αυτό ακριβώς πετυχαίνει η κυβέρνηση, με την αύξηση της έμμεσης φορολογίας του ΦΠΑ, τις αυξήσεις σε ποτά, τσιγάρα κλπ.

Αυτό ακριβώς είναι η ταξική πολιτική - υπογραμμίζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Να τα παίρνεις με τους έμμεσους φόρους στα είδη πλατιάς κατανάλωσης από τους πολλούς που δεν έχουν και να τα χαρίζεις στους λίγους».

Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις η Γραμματεία καλεί την εργατική τάξη της Αθήνας, τη νεολαία και τα ταξικά συνδικάτα να απαντήσουν με την ένταση των αγώνων τους, να απαιτήσουν την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, μεροκάματο 48 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ. Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 11 του Μάη με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ