Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕ
Φοροεπιδρομή που πλήττει την αγοραστική δύναμη

Εκκληση προς την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική της... «στην κατεύθυνση των προεκλογικών της εξαγγελιών και δεσμεύσεων», απευθύνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), εκτιμώντας ότι με τις τελευταίες ανακοινώσεις της «ουσιαστικά επικυρώνει μια συντηρητική και εσωστρεφή κατεύθυνση αντί της αναπτυξιακής προοπτικής την οποία διακήρυττε μέχρι τώρα». Επισημαίνει ακόμα ότι η οικονομία οδηγείται στη συρρίκνωση «λόγω της περαιτέρω μείωσης της ζήτησης από τη σοβαρή συρρίκνωση του διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος».

Το ΒΕΑ κάνει λόγο για «φοροεπιδρομή» και τονίζει ότι «το αδιέξοδο είναι πλέον φανερό, με πρώτα θύματα την πλειοψηφία των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες πέρα από τη μειωμένη ζήτηση θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την αναπόφευκτη αύξηση του κόστους παραγωγής και λειτουργίας τους και μάλιστα άμεσα με την αναγκαία προσαρμογή των ταμειακών τους μηχανών λόγω της εφαρμογής του αυξημένου ποσοστού ΦΠΑ».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά καλεί τα μέλη του να διατηρήσουν το σημερινό επίπεδο τιμών και θεωρεί ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει «για άλλη μια φορά τον ήδη εξασθενημένο καταναλωτή και ταυτόχρονα αυξάνει τα ήδη επιβαρυμένα έξοδα των επιχειρήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ