Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ - ΒΟΛΟΣ
Αμεση η αντίδραση

Τις άμεσες αντιδράσεις των ταξικών δυνάμεων του εργατικού κινήματος της Θεσσαλίας προκάλεσε η κυβερνητική ανακοίνωση για τα νέα φορομπηχτικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ αποφάσισαν τη διοργάνωση συγκεντρώσεων και πικετοφοριών διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι αποτελούν μόνο την αρχή των δυναμικών, αγωνιστικών αντιδράσεων που θ' ακολουθήσουν. Στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ., θα γίνουν οι πικετοφορίες στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα. Στην πικετοφορία της Καρδίτσας θα πάρουν μέρος και αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες, μετά από σχετικές αποφάσεις της Τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και της Ομοσπονδίας ΕΒΕ.

Την έντονη διαμαρτυρία του για τη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «νέα φορολεηλασία στα εισοδήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων», οι οποίοι - όπως τονίζει - «καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της πολιτικής στήριξης της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και του μοντέλου της ελεύθερης αγοράς».

Κι αφού καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, υπογραμμίζει την ανάγκη «η εργατική τάξη να συνταχθεί στο μέτωπο του αγώνα, μαζί με τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα μέλη του ΠΑΜΕ, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ