Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΜΙΑ
Αθώοι 120 αγρότες

Αθώους έκρινε, χτες, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας 120 αγρότες, που είχαν παραπεμφθεί σε διάφορες δίκες, με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών». Η δίκη είχε προσδιοριστεί για την Τρίτη 29 Μάρτη 2005, όμως, λόγω της λήξης του ωραρίου, η δίκη συνεχίστηκε χτες.

Στη Φθιώτιδα, όπως και στους άλλους αγροτικούς νομούς της χώρας, έχουν παραπεμφθεί πολλές εκατοντάδες ξωμάχων που συμμετείχαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το δίκιο τους, αγωνιζόμενοι ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων, του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα και της ΝΔ σήμερα, που οδηγούν στο μαζικό ξεκλήρισμα χιλιάδες μικρομεσαίους παραγωγούς.

Ετσι και οι 120 αγρότες από χωριά της Φθιώτιδας και της Καρδίτσας, ανάμεσά τους και πολλοί αγροτοσυνδικαλιστές του αγωνιζόμενου αγροτικού κινήματος και της ΠΑΣΚ, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Γενάρη - Φλεβάρη του 2002, παραμένοντας νυχθημερόν στα «μπλόκα» των δρόμων. Αυτούς τους οργισμένους αγρότες προσπαθούν με τα στημένα «αγροτοδικεία» να δαμάσουν οι πολιτικοί υπηρέτες των μονοπωλίων και των νεοτσιφλικάδων, χωρίς να το κατορθώνουν.

«Εμείς δεν αισθανθήκαμε ούτε στιγμή κατηγορούμενοι και δεν έχουμε ν' απολογηθούμε σε κανέναν», δηλώνει στο «Ρ», μετά την αθωωτική απόφαση, ο Θανάσης Καϊδατζής, μέλος της Γραμματείας Φθιώτιδας της ΠΑΣΥ. Και συνεχίζει: «Το δίκιο είναι με το μέρος μας και θα συνεχίσουμε αγωνιστικά μέχρι να το επιβάλουμε. Κόντρα στις αντιδραστικές κυβερνητικές πολιτικές και στους εκφραστές τους. Κόντρα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούνται. Ενώνοντας τη φωνή μας και τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους ΕΒΕ, θα δώσουμε τη μάχη όχι μόνο για την επιβίωσή μας, αλλά για μια άλλη φιλοαγροτική πολιτική από μια φιλολαϊκή εξουσία όπου ο αγρότης μέσω του παραγωγικού συνεταιρισμού θα αξιοποιεί την παραγωγική ικανότητα της χώρας και θα συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ