Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο δικαστικό στόχαστρο ο Γ. Πατάκης

Στον ανακριτή βρέθηκε χτες ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, επειδή το Φλεβάρη του 2002 παραβρέθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ στα Τέμπη. Το «παράδοξο» στην όλη υπόθεση είναι ότι κατηγορείται για παρακώλυση των συγκοινωνιών, αν και τα τρακτέρ δεν είχαν κλείσει το δρόμο κι αν και ο ίδιος δεν έχει τρακτέρ κι απλώς ήταν μαζί με πολλούς άλλους αγρότες!

Ο Γ. Πατάκης κατά την ανάκριση δήλωσε: «Πήγα στα Τέμπη ως ευρωβουλευτής και ως πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας για να συμπαρασταθώ στους αγωνιζόμενους αγρότες. Τα υπόλοιπα στην ακροαματική διαδικασία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός που κατέθεσε εκείνη την περίοδο ως μάρτυρας κατηγορίας είπε ότι ανέφερε το όνομα του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή γιατί τον γνώριζε προσωπικά. Τότε ο Γ. Πατάκης δεν κλήθηκε σε ανάκριση επειδή ήταν ευρωβουλευτής. Φαίνεται, όμως, ότι ο εισαγγελέας δεν τον ξέχασε και τώρα, που δεν έχει τη βουλευτική ιδιότητα, τον κάλεσε αυτεπαγγέλτως.

Αυτή η εισαγγελική «επιμονή» δείχνει ότι η Δικαιοσύνη δεν «ξεχνάει» αυτούς που θεωρεί επικίνδυνους για την εξουσία και για την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική που αυτή εφαρμόζει, μέσω των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, δεν είναι μόνο ο Γ. Πατάκης που σέρνεται στα δικαστήρια της σκοπιμότητας, καθώς τ' αγροτοδικεία εξακολουθούν να λειτουργούν σε καθημερινή, σχεδόν, βάση και μετά την «πτώση» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από τη ΝΔ, με στόχο την τρομοκράτησή των αγροτών, οι οποίοι αγωνίζονται για την ανατροπή της πολιτικής ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς που προωθεί η ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ