Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΦΑΪΝΑΛ 8 ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Το Ρέθυμνο στο επίκεντρο

Στο Ρέθυμνο στρέφονται τα βλέμματα των φίλων του βόλεϊ από σήμερα και μέχρι την Κυριακή, αφού στην κρητική πόλη θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της φετινής χρονιάς με τη διεξαγωγή του «φάιναλ 8» του Κυπέλλου ανδρών. Στη διοργάνωση μετέχουν οι επτά πρώτες στη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Ηρακλής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΕΑ Πατρών, Πανελλήνιος, ΑΕ Νίκαιας, καθώς και η διοργανώτρια ομάδα του Ρεθύμνου.

Ο «Γηραιός» αν και προέρχεται από την απογοήτευση της απώλειας του Τσάμπιονς Λιγκ, και παρά την κακή ψυχολογία και κούραση εντούτοις παραμένει το πρώτο φαβορί για να διατηρήσει το τρόπαιο στην κατοχή του (το είχε κατακτήσει πέρσι στην Ορεστιάδα). Την κούραση αλλά και το γεγονός ότι οι μεγάλες ομάδες θα πρέπει να τα ξεπερνάνε αυτά τα ζητήματα επικαλέστηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής των «κυανολεύκων», Αλέκος Λεώνης. Στα σημερινά προημιτελικά, που ανοίγουν και την αυλαία της διοργάνωσης, αναμένεται να έχει εύκολο έργο, καθώς αντιμετωπίζει τον Πανελλήνιο.

Εύκολη θεωρείται και η δουλιά του Παναθηναϊκού, που απειλεί τα κεκτημένα του Ηρακλή απέναντι στην ΑΕ Νίκαια, στο δεύτερο σημερινό παιχνίδι. Μετά την αποτυχία των «πρασίνων» να προκριθούν στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τις λιγοστές ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος (με βάση και το ισχύον σύστημα) το «τριφύλλι» αναζητεί στο Ρέθυμνο την ευκαιρία για διάκριση. Ο προπονητής των «πρασίνων», Χρήστος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε περισσότερο στην ενδεχόμενη κόντρα της ομάδας του με τον Ηρακλή στα ημιτελικά, τονίζοντας την επιθυμία των παικτών για πρόκριση στον τελικό.

Οσο για τους Νικαιώτες, έχοντας πάντα ορόσημο τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν πριν δυο χρόνια όταν αν και αουτσάιντερ στην Καλαμάτα κατέκτησαν το Κύπελλο θα προσπαθήσουν για το καλύτερο αν και η αποστολή τους είναι δύσκολη. Από την πλευρά του ο προπονητής των Νικαιωτών Σωτήρης Δρίκος έκανε λόγο για τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει πάντα ο θεσμός.

Να πάρει ρεβάνς για την περσινή απώλεια του τροπαίου στον Εβρο, αλλά και να κερδίσει ένα ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει των πλέι οφ της πρώτης τετράδας, που θα κρίνουν τον πρωταθλητή θέλει ο Ολυμπιακός. Η κατάκτηση του φετινού Τοπς Τιμς Καπ άνοιξε την.. όρεξη των «ερυθρολεύκων», που θέλουν να προσθέσουν και το δεύτερο φετινό τρόπαιο στη συλλογή τους, αφού, όπως τόνισε ο προπονητής τους Κλαούντιο Κοέγιο, σέβονται όλες τις διοργανώσεις. Πάντως για να συμβούν όλα αυτά οι Πειραιώτες θα πρέπει να ξεπεράσουν αύριο το εμπόδιο του αξιόμαχου ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» ταξιδεύει στην Κρήτη με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά και την εξασφάλιση της τέταρτης θέσης στη βαθμολογία, που τον έφερε στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Το δικό της ενδιαφέρον έχει και η έτερη «μονομαχία» της Παρασκευής, όπου το Ρέθυμνο θα κοντραριστεί με την ΕΑ Πατρών, σε ένα ντέρμπι... πικραμένων. Οι «οικοδεσπότες» θέλουν να προσφέρουν στο κοινό τους τη χαρά μιας διάκρισης μετά την αποτυχία τους να παραμείνουν στην κατηγορία. Οπως τόνισε και ο προπονητής Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς, είναι η ευκαιρία για να αποδείξει το Ρέθυμνο ότι δεν άξιζε τον υποβιβασμό.

Από την άλλη, οι Πατρινοί βλέπουν το Κύπελλο προκειμένου να διασκεδάσουν την πίκρα τους για τη μη είσοδό τους στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Ως «ηθική ικανοποίηση», μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Νικολάκης.


Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ