Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Ανθεί η ντόπα με την ανοχή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Σημαντικές καταγγελίες του προέδρου του ΕΟΦ, ο οποίος παραδέχτηκε πως ο Οργανισμός δεν μπορεί να κάνει ελέγχους λόγω έλλειψης επιστημονικού και άλλου εξειδικευμένου προσωπικού

Τις σημαντικές κυβερνητικές ευθύνες, αφού με τις επιλογές τους και τις παραλείψεις τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ενίσχυσαν τη «μάχη» κατά του ντόπινγκ, ανέδειξε η τοποθέτηση - χτες - στη Βουλή, του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ), Δ. Βαγιωνή.

Ο Δ. Βαγιωνής παρουσιάστηκε στην επιτροπή, που ασχολείται με την καταπολέμηση του ντόπινγκ, και μεταξύ άλλων παραδέχτηκε πως ο ΕΟΦ λόγω έλλειψης επιστημονικού και άλλου εξειδικευμένου προσωπικού δεν μπορεί να προχωρήσει σε ελέγχους στα παράνομα εργαστήρια που υπάρχουν στη χώρα μας... Οπως ανέφερε, μεγάλη έκταση έχει λάβει και στη χώρα μας η παρασκευή απαγορευμένων ουσιών που χρησιμοποιούνται από τους αθλητές. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κάπου στην Κόρινθο λειτουργεί παράνομο εργαστήριο παρασκευής απαγορευμένων ουσιών με την επωνυμία «Νόρμα» το οποίο κάνει εξαγωγές παράνομων σκευασμάτων που υπολογίζονται σε 1.400.000 κουτιά... Η εκτίμησή του είναι πως ο τζίρος από τα συμπληρώματα διατροφής στην Ελλάδα φθάνει στα 6 δισ. ευρώ!

Αίσθηση ακόμα προκάλεσε η καταγγελία του ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο κτίριο όπου στεγάζεται ο Οργανισμός στο Χολαργό. Είπε χαρακτηριστικά ότι ακόμα και την περασμένη Τετάρτη δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας και πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους τηλεφωνήματα πύκνωσαν όταν κλιμάκια του ΕΟΦ πραγματοποιούσαν ελέγχους στις αποθήκες του Τζέκου. Μάλιστα για τον τελευταίο, είπε, ότι δεν έχει πληρώσει ακόμα το πρόστιμο που του επιβλήθηκε από τον ΕΟΦ τον περασμένο Σεπτέμβρη (!...) και εξέφρασε το φόβο του - επικαλούμενος πληροφορίες - ότι ο Τζέκος πρόκειται να πέσει «στα μαλακά».

  • Στην Επιτροπή προσήλθε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών Γ. Σγουρός ο οποίος εξέφρασε την ακλόνητη πεποίθησή του ότι ο Λ. Σαμπάνης (που βρέθηκε ντοπαρισμένος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας), είναι αθώος και πρόσθεσε πως αυτό θα αποδειχθεί με την ολοκλήρωση της έρευνας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ