Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ

Ε, ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ... «είναι ειλικρινής ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης όταν εξομολογούνταν χτες σε συνεργάτη του ότι "μετά πόνου ψυχής" εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό την αύξηση κατά μια ποσοστιαία μονάδα των συντελεστών του ΦΠΑ» (ο Ν. Νικολάου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΡΕΜΕ ΣΕΒ: «Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος θέτει ευθέως θέμα καταγγελίας και επαναδιαπραγμάτευσης της ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αφού η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα και έτσι η αύξηση του πληθωρισμού εξανεμίζει τις φετινές αυξήσεις του 5,5% που προβλέπονται στη διετή ΕΓΣΣΕ» (η είδηση στα ΝΕΑ).

ΤΟ... 2006: «Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι συνδικαλιστές θα ζητήσουν την πρόωρη καταγγελία της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (που δε συζητείται προς το παρόν σε επίπεδο προεδρείου). Τις απώλειες θα διεκδικήσει και η ΑΔΕΔΥ στις διαπραγματεύσεις που ξεκινά το Μάιο με την κυβέρνηση για το ύψος των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για το 2006» (η είδηση στο ΒΗΜΑ).

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Ο αναπληρωτής γραμματέας της ΓΣΕΕ Φ. Αγαδάκος (ΔΑΚΕ) τονίζει πως "τα φορολογικά μέτρα αποδεικνύουν το μέγεθος των απωλειών που υπέστη το κράτος τα προηγούμενα χρόνια (...) καταλαβαίνουμε ότι η αύξηση του ΦΠΑ εμμέσως φορολογεί τα αγαθά ευρείας κατανάλωσης και σαφώς φέρνει σε δύσκολη θέση τον κόσμο της μισθωτής εργασίας (...)πρέπει παράλληλα να υπάρξει αντίβαρο με λήψη μέτρων υπέρ της στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ