Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Διάβημα για τη δίωξη κατά του προέδρου του Εργατικού ΚΚ Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

Εντονη διαμαρτυρία για τις διώξεις σε βάρος του προέδρου του Εργατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, εξέφρασε χτες με διάβημα στην πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ.

Στο μήνυμα ζητείται η άμεση ανάκληση της παράνομης και αντισυνταγματικής απόλυσης του Γκόραν Μάρκοβιτς από το ιδιωτικό πανεπιστήμιο («Σλόμπονταν Πάβλοβιτς») στο οποίο εργαζόταν, γιατί, όπως κατήγγειλε το ΕΚΚ Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, αρνήθηκε να υπογράψει δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης του «κομμουνισμού και του Εργατικού Κομμουνιστικού Κόμματος».

Η τρομοκρατική αυτή απόλυση έγινε παρά το γεγονός ότι το Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα κατόρθωσε να επιβάλλει τη νομιμότητά του στη Βοσνία, αναπτύσσει σημαντική δράση στο εργατικό συνδικαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα της χώρας, συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές.

Ο πρόεδρος του Εργατικού ΚΚ Βοσνίας - Ερζεγοβίνης έχει ανακοινώσει πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να πετύχει τη δικαίωσή του απέναντι σε μια απόλυση που, ας σημειωθεί, έγινε με... το «αιτιολογικό» πως ως «κομμουνιστής δεν μπορεί να μορφώσει τους νέους»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ