Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ
Μάχη στις πύλες των εργοστασίων

Συνεχίζονται σήμερα, για τέταρτη μέρα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Ενωμένοι έξω από τις πύλες των εργοστασίων, συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας οι εργαζόμενοι στα βιομηχανικά αέρια, αποφασισμένοι να σπάσουν την εργοδοτική αδιαλλαξία των πολυεθνικών «AIR LIQUIDE» και «LINDE Hellas» που μονοπωλούν τον κλάδο. Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο Πανελλαδικό Σωματείο τους, συμμετείχαν καθολικά και στη χθεσινή 24ωρη που συνεχίζεται σήμερα, σύμφωνα με την απόφασή τους για διαδοχικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μετά και τις άκαρπες χτεσινές πολύωρες συναντήσεις του σωματείου με τους αδιάλλακτους εργοδότες -οι οποίοι επέμεναν προκλητικά για σύμβαση με ουσιαστικά μηδενικές αυξήσεις, απορρίπτοντας στην ουσία το σύνολο των αιτημάτων- οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα τους χωρίς καμία υποχώρηση μέχρι την υπογραφή ικανοποιητική σύμβασης.

Τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας έδιναν μέχρι και αργά χτες το βράδυ οι εργαζόμενοι της «LINDE» στη Θεσσαλονίκη, στην πύλη του εργοστασίου. Η εργοδοσία προσπάθησε να βγάλει από το εργοστάσιο ένα φορτηγό με ανεξέλεγκτο υλικό που προοριζόταν για ιδιώτη, συνάντησε όμως τη δυναμική αντίδραση των συγκεντρωμένων απεργών που μπλόκαραν το επικίνδυνο φορτίο.

Το Πανελλαδικό Σωματείο των εργαζομένων διεκδικεί αυξήσεις 6% στους μισθούς και άλλα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα, ενώ η εργοδοσία δίνει αυξήσεις 0% (σε κάποιους που θεωρεί υψηλόμισθους) και 2,5% στους υπόλοιπους. Οι δύο πολυεθνικές, που μονοπωλούν το χώρο κατά 90%, φιγουράρουν κάθε χρόνο στις πρώτες θέσεις των βιομηχανιών με τα υψηλότερα κέρδη. Αποθρασυμένες, όμως, από τις πολιτικές ενίσχυσης του ανταγωνισμού, της κυβέρνησης, αλλά και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που εντάσσει τα αιτήματά της στην ίδια λογική, επιμένουν στις προκλητικές τους αξιώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ