Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μαχητική κινητοποίηση

Μαχητικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στα Γιάννενα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης, τιμώντας τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ και με αφορμή τη συμπλήρωση δυο χρόνων από τον πόλεμο και την κατοχή στο Ιράκ και έξι από την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία, όπου συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι και καθηγητές του πανεπιστημίου, εργαζόμενοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οικοδόμοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.ά.

Στη συνέχεια οι φιλειρηνιστές διασχίσανε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κρατώντας δάδες και φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που δονήσανε την πόλη. Διατρανώσανε την αντίθεσή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τα Βαλκάνια, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον ιρακινό, αφγανικό, παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται και αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Απαίτησαν να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι που βρίσκονται εκτός συνόρων και να κλείσει η αμερικανονατοϊκή βάση στο Ακτιο.

Η πορεία κατέληξε στη Νομαρχία, όπου μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Σ. Δρόσος, καλώντας τους παρευρισκόμενους να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε περισσότεροι εργαζόμενοι και νεολαία να δραστηριοποιηθούν και να αποτρέψουν τα επιχειρούμενα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ