Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αλληλεγγύη στους αγώνες για τη λευτεριά

Ελληνες εργαζόμενοι και εκπρόσωποι των Παλαιστινίων τίμησαν χτες τη «Μέρα της Γης», επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας ανάμεσα στους δυο λαούς

Από τη χτεσινή εκδήλωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ
Από τη χτεσινή εκδήλωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ
Πριν από 29 ακριβώς χρόνια, στις 30 Μάρτη του 1976, το κράτος του Ισραήλ, με μια συντονισμένη επιχείρηση, προσπάθησε να επεκτείνει την κυριαρχία του στα παλαιστινιακά εδάφη, να καρφώσει πιο βαθιά το ιμπεριαλιστικό του ξίφος στην καρδιά των Παλαιστινίων. Η απάντηση του ηρωικού παλαιστινιακού λαού ήταν άμεση. Δεκάδες διαδηλώσεις ξέσπασαν και οι δυνάμεις καταστολής του Ισραήλ δε δίστασαν να αφήσουν πίσω τους 15 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Ηταν η «Μέρα της Γης», που έμεινε στην ιστορία σαν μια ακόμα γενναία πράξη αντίστασης των Παλαιστινίων ενάντια στην κατοχή και την επεκτατικότητα του ισραηλινού ιμπεριαλισμού.

Αυτή τη μέρα διάλεξε το ΠΑΜΕ για να τιμήσει μια ακόμη φορά τους αγώνες των Παλαιστίνιων και να εκφράσει απλόχερα την αλληλεγγύη των Ελλήνων εργατών στο λαό της Παλαιστίνης. Με μια λιτή εκδήλωση που διοργανώθηκε χτες στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή Παροικία και με την παρουσία του Εσμάτ Σαμπρί, επιτετραμμένου της παλαιστινιακής πρεσβείας στην Ελλάδα.

«Το ΠΑΜΕ με αυτή την εκδήλωση αποτίει φόρο τιμής στο πείσμα και τις μάχες του παλαιστινιακού λαού για μια ελεύθερη πατρίδα» σημείωσε ο Δ. Αγκαβανάκης, μιλώντας στην εκδήλωση εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ο Δ. Αγκαβανάκης υπογράμμισε την πεποίθηση του Πανεργατικού Μετώπου ότι ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης θα ολοκληρωθεί όταν θα έχουν μια ελεύθερη πατρίδα, απαλλαγμένη όχι μόνο από το στρατό κατοχής, αλλά και από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Και εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ και των Ελλήνων εργαζομένων προς όλους τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε και ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής παροικίας στην Ελλάδα, Μοχάμετ Αλ Σαΐντ, ο οποίος ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ και τους Ελληνες εργαζόμενους για την αλληλεγγύη και τη βοήθειά τους προς τους Παλαιστίνιους, σημειώνοντας ότι «ο εορτασμός της "Μέρας της Γης" των Παλαιστινίων είναι τρανταχτό παράδειγμα ότι η γη της Παλαιστίνης δεν είναι για πούλημα».

Ο Εσμάτ Σαμπρί, επιτετραμμένος της παλαιστινιακής πρεσβείας στην Ελλάδα, ευχαρίστησε με τη σειρά του τους Ελληνες εργαζόμενους και έκανε μια ιστορική αναδρομή στη «Μέρα της Γης» των Παλαιστινίων, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που είχε ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για την υπεράσπιση της γης του από τα ισραηλινά στρατεύματα.

Στην εκδήλωση διαβάστηκαν ποιήματα των Παλαιστίνιων ποιητών Σαμίχ Κάσεμ («Λόγος στην αγορά της ανεργίας») και Ταουφίκ Ζαγιάντ («Τα δόντια»), ενώ το πρόγραμμα έκλεισε η προβολή ταινίας για τη ζωή του Γιασέρ Αραφάτ, δεμένη με τους αγώνες του παλαιστινιακού λαού να ζήσει λεύτερος στη δική του πατρίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ