Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
«Αβάντα» στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία

Ανακοίνωση - καταγγελία της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Οφθαλμιατρείου

Σε «εκτροπές» προκειμένου να λειτουργήσουν κερδοφόρα τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, που χρυσοπληρώνουν οι ασθενείς την ώρα της ανάγκης, διολισθαίνει η διοίκηση του Οφθαλμιατρείου Αθηνών. Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Οφθαλμιατρείου, προ ημερών, «με ευθύνη της διοικήτριας του νοσοκομείου και της νοσηλευτικής διεύθυνσης υποχρεώθηκε η νοσηλεύτρια της βάρδιας να αφήσει το τμήμα στο οποίο εργάζεται και να καλύψει την επιχειρηματική δραστηριότητα του νοσοκομείου στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, αφήνοντας στην πτέρυγα εργαζόμενη με "STAGE" με το επιχείρημα "έκτακτη ανάγκη". Λες και έκτακτη ανάγκη είναι η λειτουργία των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το Οφθαλμιατρείο λειτουργούσε πριν από το σεισμό του 1999 με 49 νοσηλευτικές κλίνες. Αμέσως μετά το σεισμό και τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Οφθαλμιατρείο, οι κλίνες μειώθηκαν σε 21. Σήμερα λειτουργούν μόλις οκτώ κλίνες, γιατί, ενώ η κατάσταση του κτιρίου συνεχώς επιβαρύνεται, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα -έξι χρόνια από το σεισμό- οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Σε ό,τι αφορά τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, με την απαραίτητη βέβαια στήριξη απ' τη διοίκηση, έχουν κατά μέσο όρο 40 ραντεβού τη μέρα, ενώ για έναν ασθενή που θέλει να εξεταστεί ή να εγχειρηθεί στα πρωινά ιατρεία η αναμονή φτάνει μέχρι τον Ιούνη!

«Η λογική του κέρδους που επικρατεί και όλο περισσότερο βαθαίνει στα νοσοκομεία είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει τις υγειονομικές υπηρεσίες που δικαιούται», τονίζει, στην ανακοίνωσή της, η παράταξη. Και καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν και να απαιτήσουν αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, πλήρως χρηματοδοτούμενη από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων και άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος του Οφθαλμιατρείου. Επίσης, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες, μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων, κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ και αποκλειστικά δημόσιο καθολικό υποχρεωτικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ