Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
Επίκαιρα τα μηνύματα της θυσίας του

Με την υπόσχεση απ' όλους όσοι συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών «να συνεχίσουμε το δύσκολο δρόμο του αγώνα που εσύ και οι σύντροφοί σου μας έδειξαν γιατί τίποτα δεν πάει χαμένο», έγινε το μνημόσυνο για το Νίκο Μπελογιάννη που πραγματοποίησε η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Μιχάλης Νουφαρίτσης, γραμματέας της Αχτίδας Κοκκινιάς, αφού αναφέρθηκε στη δράση, στους αγώνες και τη δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη, στις 30 Μάρτη του 1952, στο Γουδί, επισήμανε πως σήμερα 53 χρόνια μετά η ανθρωπότητα πιο έντονα ξαναζεί τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού που προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση που γεννούν οι αντιθέσεις του. Τα εγκλήματα κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Παλαιστίνης που με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας εξαπολύουν προληπτικούς πολέμους, επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φόρα ότι ο ιμπεριαλισμός φέρνει τους πολέμους.

Η εκδήλωση αυτή τόνισε, αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία, γιατί η θυσία του συντρόφου Μπελογιάννη και των συντρόφων του για ελευθερία, ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και το λαό αφέντη στον τόπο του, αντανακλά τις βαθιές ρίζες του ΚΚΕ στο λαό μας. Παράλληλα κάλεσε τους συγκεντρωμένους «με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της μπροστά να δημιουργήσουν το αντίπαλο δέος, τη νέα υπερδύναμη με τους λαούς της Ευρώπης, με τους λαούς όλου του κόσμου».

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμος Νίκαιας, η ΚΝΕ Κοκκινιάς -Κορυδαλλού, η ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς και η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, ο Θανάσης Βλόντζος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ της Νεάπολης Αθήνας κ.ά.

Ολοκληρώθηκε η προτομή του στην Αμαλιάδα

Ολοκληρώθηκε η προτομή του Νίκου Μπελογιάννη από τον γλύπτη Αγγελο Βλάση μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, προ τριετίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δολοφονία του ήρωα. Να θυμίσουμε ότι τα χρήματα για τη δημιουργία της προτομής συγκεντρώθηκαν μετά από προσφορά πολλών φίλων και μελών του ΚΚΕ καθώς και συναγωνιστών του Ν. Μπελογιάννη.

Η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής θα γίνει την Κυριακή 17 Απρίλη, στην Αμαλιάδα, στα πλαίσια τριήμερων εκδηλώσεων προς τιμήν του ήρωα, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ