Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σοβαρό το οικονομικό πρόβλημα της ΕΡΤ

Εγκρίθηκε από τη Βουλή ο διορισμός του νέου προέδρου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ εγκρίθηκε χθες από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο διορισμός του Χ. Παναγόπουλου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν «λευκό».

Ο Χ. Παναγόπουλος αξιολόγησε ως πρώτο και κύριο πρόβλημα την οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ, αφού τα ελλείμματά της την έχουν φθάσει στα όρια της πτώχευσης και ζήτησε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους που πληρώνουμε όλοι μας με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Διευκρινίζοντας τη θέση της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος είπε ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα αναπροσαρμογής του ανταποδοτικού τέλους.

Αναλύοντας τους στόχους της προεδρίας του, είπε ότι θα επιδιωχτεί η ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΡΤ, η τεχνολογική της αναβάθμιση, η παραγωγή πολιτιστικών γεγονότων και η γρήγορη κίνησή της στην ανταγωνιστική αγορά. Ο Χ. Παναγόπουλος επικαλέστηκε δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 65% του ελληνικού λαού λέει ότι η ΕΡΤ «αξίζει τα λεφτά της και ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστούν οι εσωτερικές παραγωγές προγραμμάτων, παρά το ότι αυτές είναι πιο ακριβές από τις εξωτερικές. Οσον αφορά στους συμβασιούχους, είπε ότι γίνεται προσπάθεια να τακτοποιηθούν όσο γίνεται περισσότεροι, ενώ σχετικά με τη «Γιουροβίζιον» είπε ότι είναι ένα εμπορικό προϊόν και όχι ο πολιτισμός που αντιπροσωπεύει την ΕΡΤ.

Αιτιολογώντας τη λευκή ψήφο του ΚΚΕ, ο βουλευτής Α. Τζέκης διευκρίνισε ότι η επιλογή αυτή δεν έχει να κάνει με την ικανότητα του Χ. Παναγόπουλου, αλλά με τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική στα θέματα ΜΜΕ. Ο Α. Τζέκης είπε ότι η ενημέρωση είναι ζήτημα που αφορά στο λαό και παρατήρησε ότι το έλλειμμα ενημέρωσης συνεχίζεται και με τη σημερινή κυβέρνηση. Ως παράδειγμα, ανέφερε το «ευρωσύνταγμα», για το οποίο η ΝΕΤ διοργάνωσε μόνο τρεις συζητήσεις και, μάλιστα, δεν υπήρξε εκπροσώπηση του ΚΚΕ σε δύο από αυτές.

Ο Χ. Παναγόπουλος ζήτησε συγγνώμη από το ΚΚΕ, γιατί, όπως είπε, σε μία εκπομπή από παρεξήγηση δεν υπήρξε εκπρόσωπός του και ανακοίνωσε ότι στο επόμενο διάστημα θα γίνουν σχετικές εκπομπές με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ