Κυριακή 3 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
Σε συναγερμό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Αύριο πραγματοποιείται η πλατιά σύσκεψη στην Αθήνα. «Στο πόδι» οι ταξικές δυνάμεις και στην υπόλοιπη χώρα

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά
Η πλατιά ανοιχτή σύσκεψη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο Δευτέρα, στις 6 μ.μ. στο θέατρο Ακάδημος (γωνία Ιπποκράτους και Ακαδημίας), με τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Μέτωπο, δίνει τον τόνο της προετοιμασίας των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα για την προετοιμασία των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων στις 11 Μάη. Στην Αθήνα, η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ορίστηκε για τις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, η μάχη για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και των συγκεντρώσεων για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, αποκτά ταχείς ρυθμούς. Με συσκέψεις και απεργιακές αποφάσεις, με εξορμήσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς, με δουλιά εργάτη τον εργάτη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι αποφασισμένες να πορευτούν με αγωνιστικούς όρους προς την 11η Μάη, όπως φανερώνουν και τα πρώτα μηνύματα από τους νομούς όλης της χώρας.

Μακεδονία - Θράκη

Εχοντας πολύτιμη παρακαταθήκη την επιτυχία της απεργίας στις 17 Μάρτη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη προετοιμάζουν τον μαζικό αγωνιστικό ταξικό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Στη Θεσσαλονίκη το αγωνιστικό ραντεβού του εργαζόμενου λαού ορίστηκε για τις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στην πορεία προετοιμασίας έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα 4 Απρίλη να συνεδριάσει η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και στις 11 Απρίλη να γίνει σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών που θα καθορίσει το πρόγραμμα δράσης που θα ξεδιπλωθεί στην τελική ευθεία της πάλης για τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στο πλάι των ταξικών δυνάμεων.

Στην Αλεξανδρούπολη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 9 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο. Στην Καβάλα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ενόψει της Πρωτομαγιάς, στις 16 Απρίλη προγραμματίζεται να γίνει εκδήλωση για το εργατικό κίνημα στην περιοχή. Αντίστοιχα σχεδιάζουν τη δουλιά και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Μόνιμος και σταθερός οδηγός της δουλιάς να ανοίξει και να δυναμώσει η παρέμβαση και σε χώρους και κλάδους που βρίσκονται στο επίκεντρο της αντεργατικής επίθεσης αυτή την περίοδο. Οπως στους εργαζόμενους στο Εμπόριο, στις κατασκευές, στην κλωστοϋφαντουργία και το δέρμα, στο Μέταλλο, γενικότερα στον ιδιωτικό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

θεσσαλία

Αποφασιστικά έχουν ριχτεί στη μάχη των προετοιμασιών του ταξικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλία, με στόχο να γίνει ένα μεγάλο «άνοιγμα» στους εργαζόμενους της περιοχής. Κάτι, που όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αποτελεί επιτακτική ανάγκη ιδιαίτερα τούτες τις δύσκολες μέρες που εντείνεται η επίθεση της κυβέρνησης στα λαϊκά εισοδήματα και οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, επιβάλλεται να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική δράση για την απόκρουση των διάφορων αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνονται, όπως των νέων φορομπηχτικών, και γενικότερα, για την ανάπτυξη και το δυνάμωμα των ταξικών αγώνων που θα στοχεύουν στην αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων και στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στη Λάρισα, όπου στην οργάνωση του γιορτασμού πρωτοστατεί η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε για τις 11 Μάη συλλαλητήριο, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ στο μεσοδιάστημα θα γίνουν διάφορες πολύμορφες εκδηλώσεις. Μεταξύ των άλλων, θα γίνει εκδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες στις 19 Απρίλη. Για τον καλύτερο προγραμματισμό του γιορτασμού, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ συγκαλεί ανοιχτή σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων και συνδικαλιστών στις 11 Απρίλη.

Οι προετοιμασίες για τον ταξικό γιορτασμό ξεκινούν και στο Βόλο, όπου αύριο στις 7 μ.μ., η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη εκπροσώπους σωματείων και συνδικαλιστές, στο Εργατικό Κέντρο.

Στα Τρίκαλα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ συγκαλεί ευρεία σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών την Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, ενώ στις 21 Απρίλη θα γίνει σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του νομού. Ανάλογες προετοιμασίες γίνονται και στο Νομό Καρδίτσας.

Πελοπόννησος

Μετά την αχαϊκή πρωτεύουσα, όπου η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, σε σύσκεψη που έγινε, όρισε, για τις 11 Μάη, ως τόπο συγκέντρωσης την πλ. Γεωργίου, στις 10 π.μ., τη σκυτάλη των συσκέψεων παίρνουν, η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ που καλεί την Τετάρτη 6 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών (έναντι ΟΣΕ) και η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ που καλεί επίσης Τετάρτη, στις 7:30 μ.μ., στον Φιλοτεχνικό Ομιλο στην Τρίπολη. Τις αμέσως προσεχείς μέρες και οι υπόλοιπες Γραμματείες του ΠΑΜΕ θα κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση, ώστε έγκαιρα να προετοιμαστούν οι ταξικές δυνάμεις και να φτάσει το κάλεσμα της συμμετοχής στην απεργία σε κάθε χώρο δουλιάς και σε κάθε εργαζόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ