Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρεις εγκληματικές πράξεις

Εξαρση εγκληματικών ενεργειών σημειώθηκε χτες στην Αθήνα.

  • Το πρώτο φονικό σημειώθηκε στην Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω και συγκεκριμένα στην οδό Σίφνου 46, όταν ο ιδιοκτήτης ενός ΙΧ αυτοκινήτου αντιλήφθηκε ότι δυο άτομα επιχειρούσαν να του κλέψουν το αυτοκίνητο.

Πρόκειται για τον 44χρονο ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ενωση Χριστόφορο Σαλωμίδη, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι στην προσπάθειά του να αποτρέψει την κλοπή του οχήματος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι. Στη συμπλοκή που ακολούθησε κατάφερε να αποσπάσει το μαχαίρι από τα χέρια του ενός και να τον τραυματίσει σοβαρά στο θώρακα και το μηρό. Ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και ασθενοφόρο, αλλά ο άγνωστος σ' αυτόν άνδρας, έχασε τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον 50χρονο Γεράσιμο Μενεγάτο, ο οποίος έμενε σε ξενοδοχεία του Πειραιά και ήταν σεσημασμένος για κλοπές.

  • Το μεσημέρι σημειώθηκε η δεύτερη εγκληματική ενέργεια, με θύμα αυτή τη φορά έναν ανυποψίαστο αστυφύλακα του Τμήματος Ζωγράφου, ο οποίος είχε πάρει εντολή να κάνει έλεγχο σε ένα ύποπτο ΙΧ αυτοκίνητο.

Την ώρα που ζητούσε τα στοιχεία του οδηγού του αυτοκινήτου, ο οδηγός τον πυροβόλησε στο κεφάλι τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ο δράστης διέφυγε, ενώ η αστυνομία ενημερωνόταν από τους περιοίκους που άκουσαν τον πυροβολισμό. Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από τις πανεπιστημιακές σχολές στου Ζωγράφου με θύμα τον 25χρονο αστυφύλακα Τρύφωνα Τσεμπελίδη, ο οποίος υποβλήθηκε σε λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις στο 401 ΣΝ για να διατηρηθεί στη ζωή.

Ο αστυφύλακας είχε πάει για έλεγχο του οδηγού του ΙΧ καθ' υπόδειξη του καθηγητή Μ. Μπαλτατζή, ο οποίος υποψιαζόταν ότι τον παρακολουθούσε μέσω ιδιωτικού ντετέκτιβ η σύζυγός του. Αυτό αποτέλεσε και το βασικό στοιχείο για να στραφούν αμέσως οι έρευνες στο περιβάλλον της συζύγου του και στο γραφείο που είχε επιστρατεύσει εκείνη για να εξακριβώσει αν υπήρχε τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους. Μέχρι το βράδυ, εξετάζονταν μάρτυρες, χωρίς να έχει ανακοινωθεί από την αστυνομία το όνομα του δράστη.

  • Λίγο πριν από το μεσημέρι, αναστατώθηκαν από πυροβολισμούς οι κάτοικοι στην οδό Αγίου Μελετίου και 3ης Σεπτεμβρίου.

Εξω από κέντρο διασκέδασης, ένας άγνωστος πυροβόλησε στα πόδια τον ιδιοκτήτη του κέντρου Ιωάννη Δαματζή 27 χρόνων και έσπευσε να εξαφανιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες για τη σύλληψη του δράστη στρέφονται στο περιβάλλον του παθόντα, ο οποίος φαίνεται ότι είχε διαφορές με άτομα του επαγγελματικού του χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ