Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σε ιδιώτες οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι

Με το πρόσχημα της οικονομικής αδυναμίας του δήμου ο δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, δίνει και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους σε ιδιώτες, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το ξεπούλημα του ίδιου του αέρα των δημοτών σαν κοινωνική πολιτική! Ετσι, ο εκλεκτός της Ριγήλλης δήμαρχος αποδεικνύεται στην πράξη ο καλύτερος εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα οικόπεδα της ΚΥΔΕΠ στην περιοχή του Ε' Δημοτικού Διαμερίσματος. Πρόκειται για έκταση 11 στρεμμάτων που το Φλεβάρη πωλήθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα, δηλαδή από την κυβέρνηση, δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ, σε εταιρία κατασκευής σπιτιών. Επειδή όμως ο χώρος ήταν χαρακτηρισμένος ως μη οικοδομήσιμος, έπρεπε να αλλάξει αυτός ο χαρακτηρισμός προκειμένου η εταιρία να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της. Στη φάση αυτή επεμβαίνει ο δήμαρχος Πειραιά, δηλαδή η ΝΔ, και προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες προχωρώντας στον αποχαρακτηρισμό του χώρου.

Να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν το Πάσχα, το ίδιο βράδυ της μέρας που ο δήμος προχωρούσε στον αποχαρακτηρισμό, ουδείς από την πλειοψηφία είπε οτιδήποτε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και ο επικεφαλής της κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση», Παναγιώτης Σαλπέας, έθετε το θέμα. Στην προχτεσινή συνεδρίαση ο Π. Σαλπέας είπε ότι τον αποχαρακτηρισμό τον ζητούσε η εταιρία αμέσως μετά την αγορά των οικοπέδων, αυτό το γνώριζε η Δημοτική Αρχή αλλά δεν πληροφόρησε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δημοτικός σύμβουλος της κίνησης Κώστας Τζατζάνης, αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν μια ιδιωτική επιχείρηση να δώσει ένα δισεκατομμύριο δραχμές για να αγοράσει μια έκταση που δεν μπορεί να οικοδομηθεί αν προηγουμένως δεν έχει με κάποιο τρόπο εξασφαλίσει την υπογραφή τόσο του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, όσο και του δημάρχου για την αλλαγή χρήσης του συγκεκριμένου χώρου. «Αυτοί που δίνουν ένα δισεκατομμύριο είναι σίγουροι ότι θα γίνει η δουλιά τους» τόνισε ο Κ. Τζατζάνης.

Τα παραπάνω λόγια του δημοτικού συμβούλου της κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση» συνοδεύτηκαν από αποδοκιμασίες εγκάθετων τραμπούκων του δημάρχου που τους ενόχλησαν οι αλήθειες που λέχτηκαν. Εξάλλου, ο Χρ. Αγραπίδης, αν και μίλησε πάνω από μία ώρα, δεν έκανε καν προσπάθεια να διαψεύσει τα λεχθέντα από τους Π. Σαλπέα και Κ. Τζατζάνη. Αντίθετα, δίνοντας εξετάσεις προσφοράς καλών υπηρεσιών σε αυτούς που τον στηρίζουν, είπε ότι όλοι οι ελεύθεροι χώροι θα δοθούν σε ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ