Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Συντονίζουν τον αγώνα τους

Συλλαλητήριο την Τρίτη, 19 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

Ενάντια στην εργοδοσία που τους χρησιμοποιεί σαν μηχανή για τα κέρδη της και ζει προκλητικά από τον ιδρώτα τους, συντονίζουν τις δυνάμεις και κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό και τα ξενοδοχεία. Με απόφαση των ταξικών τους σωματείων, το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αθήνας, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συλλαλητήριο, την Τρίτη 19 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αποφάσισαν να κηρύξουν 4ωρη στάση εργασίας, από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 10 μ.μ.

Αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία: «Αθενς Πλάζα», «Κάραβελ», «Γκραντ Ριζόρτ Λαγονήσι», «Χόλιντεϊ Ιν», «Ιντερκοντινέταλ», «Μετροπόλιταν», «Νοβοτέλ», «Σ. Λικαμπέτους», «Τιτάνια», «Μάρε Νόστρουμ» καθώς και οι Επιτροπές Αγώνα στο «Αθένιαν Ιν» και στο «Λίδρα Μάριοτ».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την υπογραφή Τοπικής Σύμβασης Εργασίας με κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 48 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ, σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, κατάργηση της σύμβασης μιας μέρας ή λίγων μηνών, κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων εργασίας και ελάχιστη σύνθεση προσωπικού και καθαρισμό καθηκόντων.

Τα ταξικά σωματεία, στην κοινή τους ανακοίνωση, καλούν τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον ενωτικό τους αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών, αλλά και ενάντια στα κόμματα και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που στηρίζουν την αντεργατική επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ