Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟ
Το κέρδος των μεγαλοϊδιοκτητών δείχνει Βοτανικό...

Μέρος της έκτασης στο Βοτανικό που προτείνεται για το γήπεδο του ΠΑΟ
Μέρος της έκτασης στο Βοτανικό που προτείνεται για το γήπεδο του ΠΑΟ
Ενας ακόμη ελεύθερος χώρος στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα μια σημαντική έκταση 120 στρεμμάτων του Ελαιώνα (Βοτανικός) παραδίδεται στο τσιμέντο, προκειμένου να δημιουργηθεί το Αθλητικό Κέντρο - συνοδευόμενο και από αρκετές εμπορικές χρήσεις - των εταιριών του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα, η λογική του όσο το δυνατόν μεγαλύτερου κέρδους απ' ό,τι φαίνεται ήταν σημαντικό δέλεαρ, ώστε να γεφυρωθούν οι όποιες ...«οικογενειακές διαφωνίες» υπήρξαν στους κόλπους των μεγαλοπαραγόντων της ομάδας για τη χωροθέτηση του γηπέδου. Συγκεκριμένα, ύστερα από μια κοινή συνάντηση των προέδρων της ΠΑΕ, της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη, στην οποία συμμετείχαν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι και ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος αντίστοιχα, φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει το τοπίο και συμφωνούν όλοι με τη λύση του Βοτανικού που πρότεινε πριν λίγο καιρό η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

Το θέμα βέβαια εξακολουθεί να παραμένει ρευστό, καθώς και η λύση αυτή, όπως και οι άλλες δύο εναλλακτικές που πρότεινε η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά, δηλαδή αυτές στο Γουδί ή στο Ελληνικό, αντιμετωπίζει θεσμικά προβλήματα, καθώς δε συμβαδίζει ούτε με τις προβλέψεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, ούτε με το ΠΔ του Ελαιώνα.

Η λύση του Δήμου Αθηναίων φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους μεγαλομετόχους του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με πληροφορίες για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, θα κοστίσει λιγότερο η δημιουργία των εγκαταστάσεων στο Βοτανικό, αφού μέρος του θα επωμιστεί ο Δήμος. Δεύτερον, συναντά τις λιγότερες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς και κατοίκους, σε αντίθεση με τους άλλους δύο χώρους.

Στην κοινή, πάντως, ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντησή τους οι μεγαλοπαράγοντες του Παναθηναϊκού, κάνουν γνωστό ότι θα επιδιώξουν συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερέστερα για την πρόταση του Δήμου. Σε αυτήν, αναμένεται να εξεταστούν και τα ποσοστά του χώρου που θα ζητήσει για εκμετάλλευση ο Δήμος Αθηναίων, γεγονός που θα καθορίσει και την έκταση που θα απομείνει για την ανάπτυξη των δικών τους εμπορικών δραστηριοτήτων και αποτελεί ασφαλώς ένα από τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η λύση του Βοτανικού θα επανεξεταστούν οι δυο προηγούμενες λύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ