Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑΕ- ΚΒΟ- ΝΤΟ
Παιχνίδια συμφερόντων στις πλάτες των αθλητών!
  • Οι Ελληνες αθλητές δε θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού η Ομοσπονδία διέκοψε τη λειτουργία της, επικαλούμενη τη μη καταβολή της τακτικής επιχορήγησης
  • Δηλώσεις στο «Ρ» του ασημένιου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικαολαΐδη

Sportidea

Παιχνίδια συμφερόντων στις πλάτες των αθλητών. Αυτή είναι η πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού, αυτόν που κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες διαφήμιζαν τόσο εύκολα το καλοκαίρι λίγο, πριν, κατά τη διάρκεια και το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Ετσι μόλις λίγους μήνες μετά, οι Ελληνες αθλητές δε θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τάε-κβο-ντο, μιας και η ελληνική ομοσπονδία διέκοψε τη λειτουργία της, επικαλούμενη τη μη καταβολή της τακτικής επιχορήγησης.

Να θυμίσουμε πως το αρμόδιο Ελεγκτικό Συμβούλιο είχε προσάψει σε μέλη της διοίκησης, κακοδιαχείριση. Ετσι, πρότεινε στον υφυπουργό και αυτός αποδέχτηκε την εφαρμογή των κειμένων διατάξεων (σ.σ. διακοπή καταβολής χρημάτων), μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα, που πλέον βρίσκεται στη δικαιοσύνη. Η ΕΛΟΤ είχε αντιδράσει με ανακοίνωση, ενώ τώρα υποχρέωσε τους αθλητές να διακόψουν την προετοιμασία τους στο Λουτράκι, λίγες μέρες πριν από την αναχώρησή τους (9 Απρίλη) για τη Μαδρίτη. Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει απαράδεκτη «την ενέργεια να μη δίνονται οι εγκεκριμένες δόσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό». Και ισχυρίζεται ότι πήρε υποσχέσεις για μεταγενέστερη καταβολή των χρημάτων για το Παγκόσμιο.

Κάτι που διαψεύδεται από τη ΓΓΑ, η οποία διαβεβαιώνει πως «έχει υπογραφεί εκταμίευση 40.000 ευρώ, με στόχο την παρουσία των αθλητών στους παραπάνω αγώνες». Στη γραπτή απάντησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ορφανός, κατηγορεί τον πρόεδρο της ΕΛΟΤ, Θ. Πραγαλό, πως «υπερέβη τα εσκαμμένα». Ακόμα, ρωτά πού ξοδεύτηκαν τα 200.000 ευρώ της α΄ δόσης και τον κατηγορεί για αιφνιδιασμό και εκβιασμό της Πολιτείας.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ασημένιος Ολυμπιονίκης του τάε-κβο- ντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, μιλώντας στο «Ρ» σχετικά με το θέμα, τόνισε: «Τέτοιου είδους γεγονότα στερούν από εμάς, τους αθλητές, τη δυνατότητα να παίζουμε στους αγώνες. Εμείς, αυτό είναι που θέλουμε. Δεν ξέρω ποιος φταίει και ποιος όχι. Ομως, το θέμα είναι ότι οι αθλητές δεν έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

  • Ανάλογη κατάσταση φαίνεται πως δημιουργείται και με την ΕΠΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες - παρά το γεγονός ότι η ΓΓΑ, δε δημοσιοποίησε αναλυτικά τα ποσά και σε ποια ομοσπονδία αντιστοιχούν - ούτε η δεύτερη δόση καταβλήθηκε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Επίσημη αιτιολογία, από τη ΓΓΑ, φέρεται η μη απόδοση «τυπικού απολογισμού». Ομως, φήμες θέλουν να αποδίδονται σύντομα αντίστοιχες κατηγορίες, με αυτές στην ΕΛΟΤ, για μέλη της διοίκησης στην ΕΠΟ και η δικαιοσύνη, που έχει ήδη επιληφθεί, να προχωρήσει σε άσκηση δίωξης ή να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ