Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΛΟΤΙΝ ΤΡΑΒΕΛ»
Ομαδικές απολύσεις

Σε ομαδική απόλυση όλων σχεδόν των εργαζομένων της στα γραφεία της στην Καλλιθέα χωρίς καν να τους καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις προχώρησε η τουριστική εταιρία «ΠΛΟΤΙΝ ΤΡΑΒΕΛ ΑΕ». Πρόβλημα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι εργαζόμενοι στα γραφεία της Καλλιθέας, αλλά ολόκληρου του ομίλου, οι οποίοι σε όλη την Ελλάδα, φθάνουν, περίπου, τους 500.

Χτες δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας για τη συζήτηση της προσφυγής τους, χωρίς όμως να παραστούν οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας. Πράγμα που ενέτεινε την ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον τους και για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οπως υπογραμμίζει ο δικηγόρος Απ. Ηλίας, που εκπροσωπεί απολυθέντες εργαζόμενους, η εταιρία προχώρησε σε ομαδική απόλυση στις αρχές Μάρτη χωρίς καν να τους καταβάλει «τις νόμιμες αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, τους δεδουλευμένους μισθούς Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2005, την αναλογία δώρου Πάσχα 2005, την αποζημίωση αδείας και το επίδομα αδείας 2005 κλπ.». Ενώ αναφέρει ότι οι 45 απολυθέντες «ζήτησαν από την Επιθεώρηση Εργασίας να ασκήσει μηνυτήρια αναφορά» κατά των εργοδοτών για τη μη καταβολή των παραπάνω.

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σάιτ της εταιρίας «ο όμιλος PLOTIN» αποτελεί «τον μεγαλύτερο ελληνικών συμφερόντων οργανισμό εισερχόμενου τουρισμού, με το εκτενέστερο πανελλαδικά δίκτυο υποκαταστημάτων». Επίσης, «δραστηριοποιείται στο χώρο διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα», «διατηρεί ιδιόκτητο στόλο 36 πολυτελών τουριστικών λεωφορείων», παρέχει εποπτεία στις υπηρεσίες «επίγειας εξυπηρέτησης στα κυριότερα ελληνικά αεροδρόμια». Για την εμπορική αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιριών «έχει 23 ιδιόκτητα γραφεία εντός των σημαντικότερων ελληνικών αεροδρομίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ