Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Μαχητική συγκέντρωση στο ΥΕΝ

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά τους μετέφεραν βουλευτές και στελέχη του Κόμματος

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ έβγαλε, χτες το μεσημέρι, στο δρόμο και τους λιμενικούς, οι οποίοι, με πανελλαδική μαχητική και μαζική διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, απαίτησαν αυξήσεις στους μισθούς, αξιοκρατία και διαφάνεια στις μεταθέσεις. Διεκδίκησαν την άμεση κατοχύρωση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών τους ελευθεριών, τα οποία πλήττονται καίρια, καθώς η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δυνάμεων και μηχανισμών καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους, προωθεί την ισχυροποίηση του στρατιωτικού χαρακτήρα του Λιμενικού Σώματος. Την κινητοποίηση οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και συμμετείχαν συνδικαλιστικές οργανώσεις των λιμενικών απ' όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, από τη διατήρηση και ενίσχυση του στρατιωτικού καθεστώτος στο Λιμενικό Σώμα απορρέουν μια σειρά αρνητικών εξελίξεων σε βάρος των λιμενικών, στις οποίες αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τάσος Μαυρόπουλος, στη διάρκεια της συγκέντρωσης. Ενδεικτικά ανέφερε τις 1.800 μεταθέσεις που έγιναν τους τελευταίους 7 μήνες - όταν στο παρελθόν τέτοιος αριθμός μεταθέσεων γινόταν σε 3-4 χρόνια - καταστρατηγώντας τον κανονισμό μεταθέσεων. Επίσης, τη χρήση για πρώτη φορά διάταξης του 1969 που έγινε στις τελευταίες κρίσεις και τον αποκλεισμό των εκπροσώπων των λιμενικών από τα Ανακριτικά Συμβούλια.

Σε ό,τι αφορά στα μισθολογικά τους προβλήματα, ακόμα περιμένουν τη δέσμευση για την αύξηση κατά 140 ευρώ του βασικού τους μισθού. Ο συνδικαλιστής ξεκαθάρισε ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους οι αγώνες θα κλιμακωθούν.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΥΕΝ, Ι. Τζωάννο. Ο υπουργός, Μ. Κεφαλογιάννης, αν και ήταν στο υπουργείο αρνήθηκε να τους δει.

Στη συγκέντρωση των λιμενικών παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ι. Πατσιλινάκος, ο οποίος επισήμανε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τονίζοντας ότι τα προβλήματά τους είναι κοινά με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Ακόμα παραβρέθηκαν ο Ι. Μανουσογιαννάκης και ο Ι. Νάκης, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, εκπρόσωποι άλλων κομμάτων και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι σωματείων του Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι προχτές αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε στη Βουλή με τον βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή και ετοιμάζεται κατάθεση σχετικής Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή με τα προβλήματα των λιμενικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ